lördag 20 januari 2018

Ytterligare en häktad för medhjälp i knivöverfallet


Häktade för människorov – kopplingar till Bear Jaw MC
Två män med koppling till MC-klubben Bear Jaw häktades under fredagen vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för människorov.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6866044

MC-härvan växer - två häktade

Härvan kring MC-klubben Bear Jaws växer.
I dag häktades ytterligare två personer för ett människorov i Skövde.
Sedan tidigare sitter tre män redan häktade, en för ett mycket grovt rån mot en matbutik i Tibro. De anställda fick påsar över huvudet och hotades med pistol. En annan man har under häktningen redan erkänt att han levererat 60 gram kokain.

– Jag kan inte säga så mycket om de aktuella fallen just nu eftersom utredningen växer. Men människorov brukar handla om att man tar med en person för att misshandla eller utpressa denne, säger Peter Sundblad på polisen i Skaraborg.

Flera misstänkta sitter redan anhållna och det kan komma ytterligare häktningsframställningar redan till helgen.

De två som häktades i dag är en 30-årig man och en 45-åring från västra Skaraborg. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov.
Åtal ska vara väckt om två veckor.
https://www.vastgotabladet.se/article/tva-begars-haktade-for-manniskorov/
 

En sjunde man, en 26-åring, har nu häktats misstänkt för inblandning i knivangreppet på en 24-årig man i Skäggetorp.
Enligt Barometerns källor agerade han som chaufför vid den grova misshandeln.

Den 26-årige mannen greps på måndagen då han även senare anhölls. På fredagen hölls häktningsförhandlingar i Kalmar tingsrätt som beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för medhjälp till grov misshandel. Det skriver Barometern. 

Enligt Barometerns källor ska 26-åringen ha agerat som chaufför till männen. Flera av de misstänkta männen har kopplingar till X-team som är en supportergrupp till det kriminella mc-gänget Bandidos.

Knivangreppet inträffade i Linköping på söndagsmorgonen då en man i 25-årsåldern överfölls. Mannen fick allvarliga skador och opererades akut på US.

Målet kan också komma att flyttas till Linköpings tingsrätt. På fredagen lämnade åklagaren in en begäran om att ärendet ska flyttas.

– Vi räknar med att vi fattar ett beslut på måndagen, säger Henrik Elfving, chefsrådman på Kalmar tingsrätt, till Barometern.
Brottet som männen är misstänkta för inträffade i Linköping på söndagsmorgonen då en man i 25-årsåldern överfölls i området Skäggetorp. Mannen utsattes för en svår misshandel och ska enligt lokala medier bland annat ha blivit knivskuren.
http://www.barometern.se/kalmar/sjunde-man-haktad-for-grova-misshandeln/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar