onsdag 3 januari 2018

Avslöjade knarkodling med hjälp av värmekamera

Polisens flygfilm avslöjade knarkfabrik i Nyköpingtrakten.
I dag åtalades två män, misstänkta för grovt narkotikabrott.
Planeringen av inköpen till odlingen skedde, enligt åklagaren, i ett dokument som männen döpte till ”Kladdkakan”.

 De två männen som är 37 respektive 40 år, häktades i början av september. I dag åtalades de i Nyköpings tingsrätt, misstänkta för att tillsammans hyrt en lokal där de odlat cannabis i stor skala.
Båda misstänkta nekar till brott. 


Använde värmekamera

Knarkodlingen som låg i en industrilokal i Nyköping upptäcktes i somras. Polisen använde sig av en värmekamera när man filmade området från en helikopter för att lokalisera platsen.
Efter tre dagars spaning kunde två män gripas. 

När polisen slog till i augusti i fjol fanns cirka 3,8 kilo redan torkad cannabis i lokalen samt en odling som motsvarade ca 10 kilo torkad cannabis.

– Odlingen bestod vid tillslaget av 576 plantor som inte var fullgångna. Om de hade fått växa till en mer skördemogen storlek hade cirka 32 kilo cannabis kunnat framställas av plantorna, säger kammaråklagare Anna Hjorth enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten.

Enligt polisen är försäljningsvärdet på gatan för 32 kilo cannabis över tre miljoner kronor.
Inne i lokalerna hittade polisen även två husvagnar, i vilka återfanns kläder, datorer och diverse dokumentation, bland annat en almanacka med detaljerade planer för hur odlingen skulle skötas.
Den ene misstänkte greps utanför lokalen. I fickan hade han nycklar till lokalen. 

Ett vittne uppgav för polisen att han hade frågat en av de misstänkta vad för typ av verksamhet de bedrev i lokalen. Mannen svarade att de ”skulle sälja trägårdstomtar via e-handel”, enligt polisens förundersökning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar