fredag 27 januari 2017

Tvingades gömma sprängämnen och vapen åt mc-gäng


Han greps för olaga hot och skadegörelse i ett svartsjukebråk. Men berättade redan på väg till polishuset att det fanns vapen och sprängämnen i hans garage. Och att han tvingats gömma det åt bandidos. Nu åtalas 36-åringen själv för hela innehavet.

6-åringen är mångårig missbrukare av både alkohol och narkotika och bekymrar sig i förhör över sin situation. Förra veckan åtalades han för fem bedrägerier sedan han annonserat ut varor han inte hade och tagit köparnas pengar. Han erkänner, säger att han vet att han måste åka fast men att han göra det för att få pengar för dagen. för att, som han sa: "Få lite extra lyx i vardagen".
 
Situationen 36-åringen befinner sig i nu påstår han vara följden av hans senaste återfall. Det utlöste svartsjuka som ledde till hot mot hans barns mor och skadegörelse i sin förra svärmors lägenhet i Falun på annandagen. Han åtalas för skadegörelse också mot en bil vid ett tidigare tillfälle, också då riktat mot vänner till den förra sambon. 36-åringen är väl medveten om hur alkoholen påverkar hans omdöme och humör.

Han har uppenbarligen också varit bekymrad över vad som fanns i hans garage. Sedan han gripits visade han polisen till platsen. Under själva häktningen berättade han sedan också hur två gevär, ett med ljuddämpare, halv kilo sprängämne och ett stort antall patroner till vapnen hamnat i hans garage. Enligt 28-åringen blev han helt enkelt av med nyckeln sedan han lånat ut den åt en granne.
Ett gevär med löjuddämpare fanns i garaget...
...liksom ammunition till båda gevären. Här hagelpatroner.
Grannen i fråga tillhör det kriminella nätverket Bandidos och är omskriver därför att hans lägenhet i närheten av 36-åringen är tillhåll för nätverketa medlemmar. Minst fem personer som kan knytas till bandidos är eller har varit folkbokförda i lägenheten. En man som sedan i somras avtjänar två års fängelse för bland annat utpressning dömdes också för innehav av ett större parti narkotika i just den lägenheter.

Lägenheten hyrs av en 29-årig man som är känd som bandidosanhängare. Han åtalades nyss för rattfylleri och olovlig körning men är dömd för ett brett spektum av brott, bland dem flera vapenbrott. Han har också varit misstänkt för mordförsök i en uppgörelse mellan kriminella som aldrig kunde utredas då varken offer elle förövare ville tala med polisen.

Fyndet i garaget och 36-åringen utpekande av 29-åringen ledde till att öven han greps. Han delgavs misstanke om innehavet av vapen och sprängämnen och om en tidigare misshandel av 36-åringen men nekar till allt. Då 29-åringen är på fri fot och inte har åtalats kan det antas att utredningen inte har gett några tekniska spår efter 29-åringen eller någon annan på vapen och sprängämnen.

Då ingen annan kunnat bindas till fynden i garagaet åtalas alltså 36-åringen själv för innehavet. I förhör är han bitter över att inte polisen valde att spana på garaget för att om möjligt gripa 29-åringen eller någon annan av bandidos-anhängarna. Och att han själv är rädd:
– Jag är mer än rädd för vad som ska hända när killen upptäcker att hans saker är borta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar