Händelsen inträffade den 14 december 2015. En kvinna som tidigare arbetet på den aktuella restaurangen i Mjölby dök upp krogen i sällskap med fyra män som bar kläder som visade att de sympatiserar med Bandidos. Kvinnan var osams med krögaren och denne valde söka skydd i ett personalrum när sällskapet uppenbarade sig. Samtidigt råkade en man, som har vissa likheter med krögaren, passera förbi utanför restaurangen. De fyra männen rusade ut och gav sig på den fullständigt oskyldige mannen med slag och sparkar. Efter händelsen lämnade de våldsamma männen och kvinnan platsen i bil. En stund senare blev krögaren uppringd och pressad på 50 000 kronor.

Kvinnan dömdes i april förra året för olaga hot och försök till utpressning till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. En 22-årig man, som lånat ut sitt konto för att det skulle vara möjligt att ta emot pengar av krögaren, dömdes för medhjälp till utpressning till fängelse i två månader. Både kvinnan och 22-åringen har överklagat till hovrätten. En 29-årig man som deltog i misshandeln dömdes till fängelse i ett år och sex månader. Han valde att inte överklaga domen.

Polisen har sedan händelsen i december 2015 fortsatt att utreda det inträffade och enligt kammaråklagare Helene Gestrin, som leder förundersökningen, finns det nu ytterligare tre män som misstänks ha deltagit i misshandeln och utpressningsförsöket. Enligt åklagaren har de tre männen kopplingar till Bandidos. Så sent som i söndags häktades en 30-årig man som varit efterlyst i de nordiska länderna.

– Han greps i Norge i förra veckan och har överförts till Sverige, säger Helene Gestrin.
Under sommaren 2016 satt två andra män, 26 och 28 år gamla, häktade en kort period.
– Samtliga tre misstänkta nekar till brott.

Vad finns det för typ av bevisning mot männen?
– Det handlar om teknisk bevisning och telefonanalyser, säger åklagaren.
Kvinnan och 23-åringen som överklagat sina domar skulle egentligen ha fått sin sak prövad i Göta hovrätt nästa vecka.
– Men jag har begärt att rättegången i hovrätten ska skjutas upp, säger Helene Gestrin.
http://www.corren.se/nyheter/tre-man-med-bandidos-koppling-misstankta-om4483507.aspx