onsdag 11 januari 2017

Två medlemmar ur mc-gänget La Familia hotade och utpressade honom på 93 000 kronor.

Hans relation med kvinnan blev en farlig historia.
Två medlemmar ur mc-gänget La Familia hotade och utpressade honom på 93 000 kronor.
"Det är lätt att någon blir skadad" skrev gängmedlemmarna till mannen, som i dag lever med skyddad identitet.

Nu döms de till fängelse i ett år och tre månader.
I maj 2016 dyker tre personer upp i en lägenhet i Sjöbo. Männen bär västar, typiska för mc-gäng. Två av dem, 24-åringen och 39-åringen tillhör mc-gänget La Familia, med klubbhus i Finja utanför Hässleholm.

I lägenheten finns även en man och en kvinna. De västklädda männen gör klart för mannen att han ska sluta träffa henne, hon är tillsammans med en gängmedlem i La Familia.
Under natten väcks mannen upprepade gånger av sin telefon. Nu ska mannen böta för hans umgänge med kvinnan. Boten ligger på 50 000 kronor.
Mannen betalar snällt till 24-åringen men hoten fortsätter strömma in via telefon och sms. Förtäckta hot om att "det är lätt att det går illa för människor" varvas med varningar om fler "hembesök".

 

Rykten ökar skulden

I oktober 2016 har skulden plötsligt ökat eftersom "rykten" säger att mannen har skvallrat om utpressningen. Dessutom har mannen inte betalat snabbt nog. Han får veta att han riskerar att "de andra blir arga".
Även mannens släktingar får obehagliga besök av de västklädda männen. Efter de nya hoten mår mannen dåligt och vågar inte lämna sin bostad. Under hösten är han borta två veckor från sitt arbete.
Totalt utpressas han på 93 000 kronor. Pengarna skickas via betalappen Swish till 24-åringen som skickar dem vidare till sin äldre gängkamrat.

 

Pekar själv ut för polisen

Efter egna efterforskningar förstår mannen att männen kommer från mc-gänget La Familia. För polisen kan han peka ut båda männen, från norra Skåne. Mannens uppgifter om hotfulla telefonsamtal och sms stämmer med mobiltrafik och överföringarna kan spåras till de två gängmedlemmarnas konton.
De två männen grips kring månadsskiftet oktober och november. Under hela polisutredningen har de två La Familia-medlemmarna bedyrat att de inte känner varandra.
Det är först under förhandlingarna i Ystads tingsrätt, när vittnen ger uppgifter om motsatsen, som de erkänner sin bekantskap med varandra. Deras offer hävdar de däremot att de aldrig träffat. Att han fört över stora summor pengar till deras konton har de ingen förklaring till.

 

Brottet ses som grovt

Männen döms den 20 december för utpressning och grov utpressning. Efter en lagändring  från 1 juli i år räcker det att mc-västar förekommer för att brottet ska ses som grovt.
"Några uppenbara hot tycks inte ha förekommit men redan förekomsten av MC-västar signalerar att personerna som bar dessa inte var att leka med och har sin egen rättvisa"  skriver Ystads tingsrätt i sin dom.
Straffet blir fängelse i ett år och tre månader och de ska tillsammans betala 134 274 kronor i skadestånd till mannen. Han lever idag med överfallslarm och skyddad identitet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/mc-gang-hotade-man-efter-romans/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar