lördag 28 januari 2017

Polisen har letat efter 27-åringen i ett och ett halvt år. Nu sitter han häktad och kan vara sista pusselbiten i en narkotikahärva knuten till Satudarah mc.

Stora mängder narkotika och ett automatvapen grävdes ner vid ett bullerplank längs med E22 i Burlöv. Cannabis och amfetamin hittades på flera platser, bland annat i Malmö och Helsingborg. Miljonhärvan rullades upp för två år sedan.
 
Polisen och tullen övervakade ligamedlemmarna innan de slog till och sju personer dömdes senare till långa fängelsestraff. Flera av männen var knutna till det kriminella gänget Satudarah.
Men en av de misstänkta kom undan och har gäckat myndigheterna sedan 2015.
 
– Han lämnade landet och vi har inte kunnat få tag på honom, säger Anna Edebalk, kammaråklagare på internationella åklagarkammaren i Malmö.
 
Polisen avlyssnade 27-åringens telefonsamtal innan han lämnade landet. Han filmades också i smyg när han mötte upp med andra misstänkta, detta visar domstolshandlingar. Mannen är utländsk medborgare men bodde i Skåne vid tiden och var helt ostraffad i Sverige. Efter att polisen hade slagit till mot ligan häktades han i sin utevaro och blev efterlyst.
 
Sedan i julas är han tillbaka i Sverige – nu inlåst och misstänkt för grovt narkotika- och vapenbrott.
– Han överlämnades enligt en europeisk arresteringsorder. Han greps nere i Tyskland, säger Anna Edebalk.
Misstankarna är kopplade till brotten som ska ha begåtts i Burlöv. Gripandet innebär att utredningen nu kan vara på väg mot sitt slut.
– Han är nog den siste misstänkte som vi har i det här ärendet, säger Anna Edebalk.
Den misstänkte 27-åringen nekar till att ha gjort något olagligt.
– Han förnekar inblandning i brott. Jag vill inte kommentera mer på grund av utredningssekretessen, säger advokaten Sven-Eric Ohlsson.

 

Satudarah

Det västbärande mc-gänget startades på nittiotalet i Nederländerna och etablerades runt 2013 i Sverige och Malmö. Den svenska grupperingen har sedan dess drabbats av flera hårda bakslag när personer har dömts till långa fängelsestraff.
http://www.hd.se/2017-01-27/greps-i-tyskland-kopplas-till-knarkparti-i-burlov
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar