fredag 2 mars 2018

Anklager: To rockere sad i toppen af hashpyramide

Jørgen 'Fehår' Rinke her sammen med sin forsvarer Peter Secher.
Styrede liga, der kontrollerede hash- og cannabis-salg fra to boder i Pusher Street, vurderer politiet

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): To fuldgyldige medlemmer af Hells Angels' afdeling på Amager, Nomads-afdelingen, sad ifølge politiets vurdering i toppen af en hashpyramide, der i perioden fra 6. oktober 2016 til 4. april 2017 solgte mindst mindst 364 kilo cannabis-produkter fra i hvert fald to hashboder i Christianias hashgade, Pusher Street.

Retssagen, hvor i alt otte mænd er tiltalt, er begyndt i dag. Her nægter alle otte sig skyldig.
Anklager, Rasmus von Stamm, har netop oplæst anklageskriftet i sagen, der beskriver alle otte tiltaltes formodede roller i hashligaen.

Og i følge politiets vurdering var rollefordelingen klar.

Øverst sad de to rockere, der fik udleveret bundtede pengesedler. Til at styre forretningen havde de en højre hånd. Han er ikke medlem af Hells Angels, men i følge anklageskriftet tæt på rockerklubben.

Længere nede i pyramiden var der personer, der bestyrede de to hashboder, og under dem var der yderligere personer, der gik til hånde i de to , og som hentede hashprodukter og fragtede udbytte væk, lyder politiets vurdering.

Sagen har den særlige detalje, at HA-rockeren - i fald han kendes skyldig - risikere at få udløst reststraffen af den livstidsdom han fik i forbindelse med drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen, der blev dræbt i Københavns Lufthavn Kastrup i marts 1996.

Et drab, der startede den blodige nordiske rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos.
Se også: HA-rockeren 'Fehår' tiltalt i stor hash-sag: Risikerer livstid igen
 
Jørgen 'Fehår' Rinke blev prøveløsladt i juni 2013, og politiet mener, at hash-kriminaliteten er så grov, at Jørgen Fehår har overtrådt vilkårene for prøveløsladelsen, og derfor skal han genindsættes på livstid.

Sagen omkring hashligaen inkluderer også en prekær sag. Her er to af ligaens tiltalte medlemmer tiltalt for at have forsøgt at orkestrere et rænkespil, der skulle ramme en anden Hells Angels-rocker.
Dette forhold inkluderer ikke Jørgen Rinke.

Men manden, der skulle rammes i dette rænkespil, er ligesom Jørgen Rinke medlem af Hells Angels' afdeling på Amager kaldet nomads-afdelingen.

Dette særlige forhold handler om 200 gram heroin, der skulle plantes hos den 32-årige rocker.

I anklageskriftet beskrives det, hvordan duoen ville købe 200 gram heroin, plante det hos HA´eren og give politiet et anonymt tip fra en mobiltelefon med et taletidskort, så han ville blive anholdt og dømt for heroinen. Dermed ville den 32-årige være ’ryddet af vejen’ med et falsk bevis.

To brødre på 22 og 23 stod, ifølge tiltalen, bag komplottet mod den 32-årige HA´er, men politiet ved ikke, hvem de agerede for, eller hvad motivet var til, at de forsøgte at få sendt rockeren bag tremmer i årevis for heroin-handel.

Den 32-årige har tidligere været involveret i en joint-fabrik på Christiania.
Der er afsat cirka 20 retsdage til hash-sagen.
https://ekstrabladet.dk/112/anklager-to-rockere-sad-i-toppen-af-hashpyramide/7059896

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar