onsdag 19 april 2017

Hells Angels lämnar Härtsöga – men tänker stanna i Karlstad

Hells Angels tvingas lämna gården på Härtsöga, men klubben lämnar inte Karlstad. Det säger klubbens advokat Ismo Salmi efter tisdagens besked av Högsta domstolen.
Tidigare i dag meddelade Högsta domstolen att det inte blir något prövningstillstånd för Solstadens motorsport, som Hells Angels också kallas. Det innebär att klubben måste flytta – annars blir de vräkta. Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd över att kommunens alla partier har visat upp en enad front när det gäller processen mot Hells Angels.
– Sedan kanske de dyker upp i något annat sammanhang, vad vet jag, men den här processen är klar, och den har de förlorat. HA åker ut.

Men MC-klubben har redan tidigare sagt att om de måste lämna lokalen i Härtsöga kommer de skaffa en ny lokal i Karlstad. Något som deras advokat Ismo Salmi håller fast vid:
– Jag har tidigare sagt att Hells Angels kommer inte att försvinna från Karlstad, och så kommer icke heller att bli fallet.

Så Hells Angels kommer att flytta in i en ny lokal i Karlstads kommun?
– Ja, så ligger det till, säger Ismo Salmi.

Detta har hänt:
MC-klubben hade tidigare fått en dom i hovrätten som innebar att klubben kunde vräkas från lokalerna i Härtsöga, en dom som de överklagade. Nu vinner den domen ändå laga kraft eftersom Högsta domstolen inte ger klubben prövningstillstånd. Det innebär att om inte Hells Angels flyttar frivillig kommer kommunen att ansöka om vräkning hos Kronofogden. Domen kan inte överklagas.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6676347

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar