lördag 22 april 2017

"De står i kö för att få hyra ut till Hells Angels"

Efter en mångårig strid står det nu helt klart: Karlstad kommun får vräka Hells Angels från deras gård i Härtsöga.
Men mc-klubben ser inte ut att lämna Värmland för det.
– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi till Nya Wermlands-Tidningen.

Det är en fastighet i Härtsöga utanför Karlstad som det utdragna, infekterade bråket mellan Hells Angels och kommunen har handlat om. Sedan år 2013 har kommunen försökt tvinga bort hyresgästen Solstaden Motorsport – det vill säga Hells Angels – därifrån och för någon vecka sedan skrevs det sista kapitlet i den långa historien.
Då meddelade Högsta domstolen, enligt P4 Värmland, att de inte beviljade Solstaden Motorsport prövningstillstånd för den hovrättsdom som gav kommunen rätt att vräka HA.

LÄS MER: Kommunen får sparka ut Hells Angels

– Jag har skött mitt uppdrag och har inga reflektioner kring det. Så det finns inte så mycket att säga, säger advokaten Ismo Salmi, som företrätt Hells Angels under hela processen.

 

Hells Angels framtid är oklar

Enligt Karlstads kommundirektör Ulf Nyqvist ska Hells Angels lämna gården snarast.
– De har betalt hyra april ut, så de behöver kanske de här två veckorna för att flytta, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.
Vad HD:s besked innebär för mc-klubbens framtid i Karlstad är däremot oklart. De måste flytta från Härtsöga, men Ismo Salmi har tidigare förklarat att de har nya lokaler på gång. Advokaten har beskrivit Hells Angels som "idealiska hyresgäster".
– Möjligen förlorade de här slaget, men jag tror nog att HA kommer att vinna i längden. De har funnits i Sverige sedan början på 90-talet och finns här fortfarande, har Ismo Salmi tidigare sagt.

 

"Några dussin intresserade"

Efter att Högsta domstolen nekat Solstaden motorsport säger han nu till NWT:
– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut. Jag tror att det rör sig om några dussin intresserade.

LÄS MER: Här är Hells Angels nya klubbhus i Västsverige

Enligt NWT har intresseorganisationen Fastighetsägarna i Karlstad skickat ut ett mejl till sina medlemmar och uppmanat dem att vara extra vaksamma om de har lokaler som skulle kunna vara attraktiva för "den typen av verksamhet".
– Oavsett var olika grupperingar etablerar sig ska vi hjälpas åt för att motverka det. Ska de här eller andra grupperingar hitta nya ställen så måste vi stå emot det så gott vi kan. I det här fallet är det HA, men det finns också annan organiserad brottslighet som vi måste hjälpas åt att stå emot, sa Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, i samband med hovrättsdomen i januari. http://www.expressen.se/gt/de-star-i-ko-for-att-fa-hyra-ut-till-hells-angels/

 http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/nu-gaar-drevet-mot-hells-angels-mc-fastighetsaegarna-goer-gemensam-sak-med-polis-och-kommun-i-skraepytan-karlstad-1926873

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar