lördag 29 april 2017

Bandidosmannen förnekar utpressningsbrott


En 45-åring från Göteborg – med koppling till mc-gänget Bandidos – var tillsammans med en 40-åring från Falköping och en 45-åring från Nossebro huvudpersoner i en rättegång under fredagen.
Det handlar om ett rättsligt efterspel till en utpressning mot en företagare från Mariestad.
Samtliga åtalade förnekar brott.

40-åringen från Falköping, som tidigare har haft affärer ihop med Mariestadsföretagaren, ska enligt åklagaren har tagit hjälp för att driva in en påstådd faktura på 184 500 kronor.

Företagaren från Mariestad ansåg fakturan vara felaktig och vägrade betala. Falköpingsbon ska då ha hänvisat till att han hade ”kontakter” som skulle se till att faktura betalades.

Mariestadsbon blev sedan uppringd av 45-åringen från Göteborg med kopplingar till Bandidos. En rädd Mariestadsföretagare började spela in samtalen och kontaktade sedan polisen. Polisen upprättade en fälla när 45-åringen från Nossebro, som känner Göteborgaren, skulle hämta en delbetalning i Mariestad. De bestämde träff på Burger King i Mariestad. Då slog polisen till och grep honom, men även 45-åringen från Göteborg.

Falköpingsbon är nu åtalad för anstiftan av brott mot inkassolagen och anstiftan av försök till utpressning. Nossebrobon är åtalad för är åtalad för brott mot inkassolagen och Göteborgaren för försök till utpressning och brott mot inkassolagen.

Göteborgaren, som ska ha skrämt företagaren, hävdar att han bara medlat mellan två män i en skuldfråga. Falköpingsbon påstår kategoriskt att han inte kontaktat någon kriminell organisation.
Rättegången fortsätter nästa vecka.
http://mariestadstidningen.se/mariestad/2017/04/28/bandidosmannen-fornekar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar