torsdag 1 juni 2017

Polistillslag mot Hells Angels – fyra anhållna

Fyra personer har anhållits av polisen efter en husrannsakan mot mc-klubben Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm, rapporterar Norra Skåne.
– När vi kom in i lokalen hittade vi både narkotika, dopingmedel och ett modifierat jaktvapen, så det var bingo för oss, säger polisområdeschef Pär Cederholm till Kvällsposten.

Polisen har den senaste tiden misstänkt en ökad aktivitet kring Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm. En Hells Angels-medlem drog i lördags till sig polisens intresse under bilträffen Power Start of Summer Meet i Hässleholm, som Norra Skåne var först med att berätta.
– Vi ser en ökad aktivitet genom att vi får mer information och har lite ökad tillsyn. Vi var rätt så mycket folk i och med att vi hade Power Meet i Hässleholm. Eftersom det var rätt så lugnt låg vi ute på vägarna och gjorde vi en vanlig kontroll på honom, säger Pär Cederholm.

"Det var i överlåtelsesyfte"

Mannen stoppades vid 22-tiden på lördagskvällen för misstänkt drograttfylla och togs med vad polisen misstänker är narkotika.
– Det var ett narkotiskt preparat. Mängder kan jag inte ta upp, men han hade mer än till sig själv. Det är inga gigantiska mängder, men förpackat och i tillräckligt mycket för att vi skulle misstänka att det var i överlåtelsesyfte, säger Pär Cederholm.

Gjorde husrannsakan

Polisen gjorde strax efter midnatt en husrannsakan mot Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm och fann vad man tror är dopingpreparat samt narkotika och ett modifierat jaktvapen.
– Vi var några stycken som gjorde en husrannsakan eftersom han lämnat lokalen med motorcykeln innan han stoppades av polisen. Han hade portionsförpackad narkotika på sig som vi bedömde var till försäljning och då kunde vi göra en husrannsakan i lokalen för att se om det fanns mer. Vi hade inga uppgifter om att det skulle finnas narkotika i lokalen, säger Pär Cederholm.

Fyra personer anhållna

Tre personer som fanns i fastigheten greps och anhölls, liksom personen som stoppades under cruisingen. Narkotikan ska nu analyseras.
– Det var av den mängden att det definitivt var i överlämningssyfte.
http://www.expressen.se/kvallsposten/polisinsats-mot-hells-angels-fyra-anhallna/

Polisen ser mer organiserad kriminalitet i Hässleholm

Efter en husrannsakan i Hells Angels klubblokal i Vankiva i Hässleholm, säger polisen att den grova organiserade brottsligheten är mer aktiv.
Det var i lördags kväll som en motorcyklist utanför Hässleholm togs för att ha kört drogpåverkad. Polisen gjorde därefter en husrannsakan i Hells Angels klubblokal i Vankiva i Hässleholm och hittade ett modifierat jaktvapen, ammunition, narkotika och dopning.

Där greps tre personer för grovt olaga vapeninnehav, narkotikabrott och dopingbrott. De sammanlagt fyra personerna är nu släppta igen men är fortfarande misstänkta för brotten och utredningen går vidare.

I samband med den brottsutredningen ser polisen att det är ökade aktiviteter inom den grova organiserade kriminaliteten.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6707700

– Vi har alltid koll på de här gängen som hamnar under hatten grov organiserad brottslighet. De är Hells Angels, Bandidos och La Familia. Vi upplever att just nu har vi en ökad aktivitet, säger Pär Cederholm, som är lokalpolisområdeschef i Hässleholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar