torsdag 1 juni 2017

Förre gäng-profilen om kokaindomen

I två månader har den förre gängmannen Brian Sandberg legat hemma på soffan med en boja runt ena foten.
På onsdagen åkte den av och därmed har Danmarks mest kända gängman avtjänat det sista straff han fick som "rocker".
– Nu har jag betalat min skuld till samhället, säger Brian Sandberg till tidningen BT.

Brian Sandberg, före detta medlem i båda mc-gängen Bandidos och Hells Angels, har skapat mängder med rubriker och löpsedlar genom åren. Han har hållit en öppen profil och haft hög svansföring, inte minst på grund av sin tjusiga och pråliga klädstil.
Men de senaste två månaderna har han tillbringat på sofflocket hemma i bostaden i Slagelse, skriver BT. Anledningen är ett utdömt straff för narkotikabrott. Händelsen inträffade redan 2008 då Brian Sandberg var en tongivande tungviktare i Hells Angels.

 

Hemlig avlyssning

Under en festkväll med tillgång till kokain snappade polisens knarkspanare upp Sandbergs namn i en hemlig telefonavlyssning mellan två langare. Han greps och åtalades senare för narkotikabrott.
Att straffet avtjänats först nu beror på juridiskt trassel. Under ett stort bråk mellan rivaliserande mc-gäng dömdes Brian Sandberg för att ha beordrat ett överfall med påkar men friades från dråpförsök, som han varit häktad för i två månader. Då försökte han kvitta de två månader han suttit häktad mot de två månader han skulle avtjäna för narkotikabrottet.
Det gick inte alls och på grund av väntetid i rättsväsendet avtjänades straffet först nu.

 

"Tungt att avtjäna straffet hemma"

Den förre gängmannen beskriver tiden med fotboja som mycket svår och jämför med tidigare straff som han avtjänat på några av Danmarks högsäkerhetsanstalter.
– I fängelset har du alltid någon att prata med och du kan gå och träna. Med fotboja är du helt ensam, även om jag har haft tur och haft min familj nära, säger han.
Brian Sandberg har slängts ut ur både Hells Angels och Bandidos och står i så kallad bad standing, i stället för att vara med i ett gäng är han med i kriminalvårdens exit-program.
Om det här var sista straffet som han avtjänar låter han vara osagt.
– Jag hoppas det men man kan aldrig veta säkert. Men jag är klar med det kriminella, säger han.
http://www.expressen.se/kvallsposten/forre-bandidos-och-ha-profilen-brian-sandbeg-om-kokaindomen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar