lördag 11 mars 2017

Her skjulte pushere fra Christiania over 20.000 joints

 
Rum 1306 i Pelican Self Storage blev brugt til opbevaring af over 20.000 joints.

Kassevis med råvarer til joints blev flyttet fra et skur på Christiania til lagerhotel på Østerbro

Da politiet åbnede døren til rum 1306 i lagerhotellet Pelican Self Storage på Østerbro i København, lå der remedier til fremstilling af over 20.000 joints.

Rør, filtre, mundstykker, låg og udstyr til joint-produktionen var i dagene før fundet blevet flyttet fra et skur på Den Blå Karamel på Christiania til lagerhotellet, hvor politiet slog til den 23. september sidste år.

I dag dømte Københavns Byret de to hovedmænd bag joint-fabrikken, som knyttes til den organiserede hashhandel på Christiania.

De fik henholdsvis et år og ni måneders fængsel og et år og tre måneders fængsel, mens en 20-årig mand, der havde lejet rum 1306, blev frifundet, fordi Københavns Byret ikke fandt det bevist, at han vidste, at der skulle opbevares joints i rummet.

En 22-årig mand fik fire måneders fængsel for at have været med til at flytte joint-udstyret fra skuret på Christiania til Pelican Self Storage på Østerbro.

Politiet havde rejst tiltale for, at der var produceret et stort antal joints i skuret på Den Blå Karamel, men retten fandt det alene bevist, at de havde været opbevaret i skuret, inden de blev flyttet til lagerhotellet.

Overvågede skuret med videoPolitiet havde hemmeligt video-overvåget skuret på Den Blå Karamel i en måneds tid. Politiet kunne ikke se, hvad der foregik i skuret, men hvem der kom og gik. I dagene den 20. og 21. september blev skurets indhold pakket ned i flyttekasser, og politiet skyggede 'flyttefolkene' til Pelican Self Storage.
Retten fandt, at råmaterialerne kunne anvendes til produktion af mindst 20.386 joints indeholdende cirka 40 kilo hashmix. Ved dommen blev konfiskeret blandt andet 8,7 kilo pot, 20.386 jointrør, 66.000 filtre, vægte, masker og handsker.

De dømte tog betænkningstid med hensyn til anke, og de to hovedmænd, Mick Carstensen, 25, der fik et år og ni måneders fængsel, og Maxime Carette, 20, der fik et år og tre måneders fængsel, blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

De blev dømt i samme omfang, men Mick Carstensen var tidligere dømt i en lignende sag, og fik derfor en højere straf.

Retten anså, at han havde en ledende rolle i hashhandlen, og den anden hovedmand, der ellers var ustraffet, var blevet observeret ved skuret på Christiania gentagne gange, og han havde nøgle til skuret. De havde også begge rådighed over lagerrummet hos Pelican Self Storage.

I november sidste år slog politiet til mod en anden stor joint-fabrik på Christiania, hvor 10 blev varetægtsfængslet sigtet for at have produceret flere end 140.000 joints til salg på Christiania.
Blandt de fængslede var et 30-årig medlem af Hells Angels chapter Nomads og flere rocker-støtter, blandt andet fra støttegruppen Asgardians 89 fra Sydsjælland.
Den sag er endnu ikke klar til retten.

Joint-fabrikken, der knyttes til rockere, lå i dette skur på Christiania. Et andet skur på Den Blå Karamel blev brugt til opbevaring i den jointsag, hvor der faldt dom i dag.
http://ekstrabladet.dk/112/her-skjulte-pushere-fra-christiania-over-20000-joints/6566380

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar