tisdag 21 mars 2017

Finsk Bandidoshöjdare gripen på Arlanda ikväl

En av Finlands mest eftersökta brottslingar greps ikväll på Arlanda.
Mannen, som är en ledande finsk Bandidosmedlem, greps när han klev av planet från Thailand.
– Han har en lång historia som våldsam och farlig i Finland, säger en inspektör vid polisens FAST-grupp.

 När Bandidoshöjdaren klev av planet från Thailand klockan 18.45 på måndagskvällen stod poliser från svenska FAST-gruppen vid Noa och väntade på honom.
– Han hade naturligtvis inte en chans att komma undan oss och greps omedelbart när han klev av planet, säger inspektören vid FAST-gruppen.
– Gripandet gick lugnt till efter han insett att han var övermannad.

 

Gömde sig i Thailand

Den gripne, som är i 40-årsåldern, är en drivande person i Bandidos avdelning i Tammerfors i Finland och har varit internationellt efterlyst sedan i höstas, misstänkt för grova narkotikabrott.
Han misstänks för att under hösten 2016 ha hanterat och sålt 25 kilo amfetamin och kokain Finland.
Mannen flydde till Thailand, där han uppges ha gömt sig tillsammans med sin flickvän, men lokaliserades där av finsk polis.
Genom ett omfattande underrättelseutbyte mellan de svenska och finska FAST-grupperna kunde hans planer på att åka till Sverige och gömma sig avslöjas.
– Samarbetet med vår finska motsvarighet har varit särskilt intensivt de senaste dagarna efter att vi fick kännedom om hans planer på att fly till Sverige och troligen etablera sig här, säger inspektören vid FAST-gruppen.

 

”Vi har ögon och öron överallt”

Genom gripandet stoppade man enligt polisen också mannens eventuella planer på nya brott i Sverige.

– Han hade helt säkert tänkt finansiera sin vistelse i Sverige genom att fortsätta med narkotikahandel tillsammans med sina svenska Bandidosvänner, säger inspektören vid FAST-gruppen.
– Han satt nog i Thailand och kom på den galna idén att försöka slinka in i Sverige obemärkt, men förstod inte hur omfattande det nordiska polissamarbetet är.
– Vi ingår i det europeiska FAST-nätverket tillsammans med nästan alla andra länder i Europa. Tillsammans har vi ögon och öron överallt på jorden och byter omedelbart information om efterlysta personer med varandra samt planerar tillsammans hur vi ska gripa dem.

 

Utlämnas till Finland

Den gripne Bandidosmedlemmen kommer nu att överlämas till åklagare som begäras häktad, innan han kan lämnas ut till Finland och ställas inför rätta där.
– Vi är väldigt nöjda. Vi prioriterar alltid efterlysta gängmedlemmar och arbetar hårt med att begränsa de kriminella motorcykelgängens kapacitet i Sverige. När utländska kriminella ledarfigurer försöker etablera sig här tycker vi det är viktigt att slå undan benen på dem omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar