onsdag 23 november 2011

Vi kräver skärpta tag mot gängkrigen

Kombinationen av etablerad organiserad brottslighet, gängkrig och permanent massarbetslöshet bland ungdomar är skrämmande. Vi vill satsa extra på att stoppa denna utveckling, skriver Morgan Johansson och Mattias Jonsson (S).

De senaste åren så har den organiserade kriminaliteten blivit ett allt allvarligare problem i Sverige. Det går numera knappt en vecka utan våldsamma uppgörelser i den kriminella världen. I år har vi till exempel sett rena avrättningar på öppen gata i Göteborg och Malmö. Brottsförebyggande rådet (Brå) har konstaterat att dödligt våld kopplat till kriminella konflikter har ökat med drygt 50 procent sedan 1990-talet.


Det är en följd av att antalet kriminella gäng ökat dramatiskt i Sverige. I början
av 1990-talet kom de kriminella MC-gängen Hells Angels och Bandidos till Sverige. De har fått sällskap av ytterligare kriminella MC-gäng, gäng bildade på fängelserna och gäng knutna till särskilda etniska grupper. Nu ser vi också en framväxt av kriminella ungdomsgäng i våra storstadsområden. Under ett antal år har Göteborg skakats av olika våldsdåd som kan relateras till gängbrottslighet.http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.781078-vi-kraver-skarpta-tag-mot-gangkrigen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar