tisdag 8 november 2011

Gängman jobbade för Aftonbladets ägare

Det kriminella MC-gänget Outlaws har under ett år haft tillgång till Aftonbladets ägare Schibsteds interna IT-system.
Expressen kan i dag avslöja att en högt uppsatt gängmedlem - dömd för bland annat grovt vapenbrott, grov misshandel och narkotikabrott - varit anställd som systemadministratör på tidningskoncernen.
- En sån här person ska inte anställas nånstans i Schibsted, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.

- Han var en av de knivskurna. Det var Red & White Crew (Hells Angels supportergäng, reds. anm.) som klev in där och gav sig på Outlawsmedlemmar, säger Mats Jonsson, chef för polisens kriminalunderrättelsetjänst i Dalarna, om bråket på El Cocodrilo.

Mannen har över 20 avsnitt i belastningsregistret - bland annat olaga hot, grov misshandel, häleri och narkotikabrott - och hans gängkopplingar är lätta att hitta i domar och förundersökningar.

I anslutning till det senaste fängelsestraffet från 2008 konstaterade också kriminalvården att han skulle placeras på sluten anstalt på grund av koppling till kriminellt nätverk.

Men det hindrade inte mannen från att sommaren 2010 börja jobba som systemadministratör på Aftonbladets ägare Schibsted. Han togs in i samband med bolagets stora flytt in till centrala Stockholm och under ungefär ett år jobbade han på den avdelning som sköter Schibstedbolagens interna IT-drift.
http://www.expressen.se/nyheter/avslojar/1.2615549/gangman-jobbade-for-aftonbladets-agare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar