tisdag 22 november 2011

Attacker mot Outlaws

NOVEMBER 2011: SKJUTEN I BENET
En 34-årig Outlawsmedlem, med tidigare kopplingar till Bandidos, lämnas skadad vid Falu lasarett natten mot 8 november. Han är då skjuten i benet.
Dagen efter skulle 34-åringen vara i hovrätten efter att han friats av tingsrätten för att ha skjutit en person med Bandidoskoppling.

OKTOBER 2011: VAPENGÖMMA
David Larsson, av polisen utpekad ledare för Outlaws Sverige, grips 7 oktober. Vid en husrannsakan hittas en pistol, ett hagelgevär, fyra tårgasbehållare och en batong hemma hos honom.
- Han säger att han hade dem för sitt eget skydd, för att kunna skydda sig mot hot och annat, säger kammaråklagare Christer Sammens.
Sammens tycker att det är en försvårande omständighet att mannen har en ledande ställning inom Outlaws.
- Brottslighet som sker inom ramen för organiserad brottslighet, inom mc-miljön, har en betydelse, säger Sammens.
Larsson dömdes i förra veckan till tio månaders fängelse för grovt vapenbrott. Han tänker överklaga domen.

SEPTEMBER 2011: KNIVÖVERFALL
En grupp från Hells Angels stödtrupp Red & White Crew attackerar personer från Outlaws på restaurang El Cocodrilo på Södermalm i Stockholm 6 september. Några av de HA-trogna som nu sitter häktade för attacken tillhörde tidigare Bandidossfären och attacken tros vara ett sätt att visa det nya gänget vad de går för.
De häktade nekar till anklagelserna.
- Jag har inga kommentarer i det här läget. Förundersökning pågår, säger kammaråklagare Elisabeth Brandt.

AUGUSTI 2011: MORD
En 19-årig man, som senaste tiden umgåtts med olika gäng, blir ihjälskjuten med flera skott på nära håll av maskerade män vid ett gatukök på Lönngatan i Malmö. Vid mordtillfället satt han tillsammans med personer från Outlaws, däribland presidenten Dennis Petersen.
Men mordet är, enligt spaningsledaren, kommissarie Bo Lundqvist, inte avhängigt Outlawskopplingen.
- Anledningen till att offret sitter bland dem är att hans vän är med där, eller om vännen skulle bli Outlawsanknuten, säger Lundqvist.
Två män, 28 och 29 år, med vissa kopplingar till den så kallade K-falangen, sitter nu häktade misstänkta för mordet. De nekar.

JUNI 2011: SKOTTLOSSNING
Personer med kopplingar till gänget Black Cobra/M16 skjuter mot personer inom Outlaws varandra utanför Deli bar och kök i Norrköping 28 juni. I bakgrunden finns en eskalerande konflikt där personer från Outlaws misstänks ha attackerat M16 tidigare.
- Det här med att det ska vara motsättningar mellan M16, eller vad fan det heter, och Outlaws - jag vill inte medverka i det, sa kammaråklagare Ingemar Welander inför rättegången.
I förra veckan, när rättegången inleddes, utbröt kalabalik i rättssalen och polisen fick avhysa flera personer. De åtalade nekar.

TIDIGARE OUTLAWSATTACKER:
- En 31-årig Outlawsmedlem beskjuts utanför sin bostad i Sjöbo på kvällen 26 april i år. Mannen skadas inte allvarligt. Polisen plockar in två personer med kopplingar till Bandidos men de släpps sedan.
- Ett vilt slagsmål bryter ut på krogen Marinan i Ystad i september 2010 efter att Outlaws öppnat en avdelning i staden. Personer med anknytning till Hells Angels ger sig på Outlawsmedlemmar med tillhyggen.
- En granat sprängs under en bil på Tornfalksgatan i Malmö i september 2007. Sprängdådet kopplas då samman med en konflikt mellan Outlaws och Brödraskapet.
- En bomb sprängs utanför Outlaws lokaler i Åtvidaberg i september 2007. En 31-årig man dör vid sprängdådet, troligtvis när han apterar bomben. Mannen var anhängare till mc-klubben Topside som strax därefter gick upp i Hells Angels.
- Personer från Outlaws blir attackerade med tillhyggen på en mc-träff i Norrtälje i juni 2007. Angriparna tros komma från Bandidos.
- Outlaws-anhängare ger sig på personer från HA-trogna Red & White Crew i Skurup i juni 2007.
- Outlaws i Gävle kontaktades under våren 2006 av en supportergrupp till Bandidos som krävde att de skulle lägga ned sin verksamhet. I juni samma år bränns Outlaws klubblokal ned och en bensinstation där den lokale presidenten jobbar beskjuts.
http://www.expressen.se/nyheter/avslojar/1.2629933/attacker-mot-outlaws

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar