måndag 28 mars 2011

Rockere bøyer seg for onkel politi

Endret reglement etter press

Norway Rock Festival hadde valget mellom avlyse eller stenge ute MC-klubber.

Politiet og Kvinesdal kommune har presentert opplysninger om at den omstridte motorsykkelklubben Hells Angels var ventet til Norway Rock festival.

Ifølge Fædrelandsvennen har politiet også indikasjoner på at MC-miljøet planla et landsomfattende treff på festivalen, en camp i campen, og at treffet kunne bli årlig.

Det virker underlig at det skulle gå så lang tid før arrangørene av Norway Rock-festivalen i Kvinesdal tok avstand fra kriminelle mc-miljøer.

Det måtte atskillig presseoppslag til, trusler om inndragning av støtte fra både det offentlige og private, og strenge henstillinger fra politiet til før festivalen ble bøyd i kne. I en lang pressemelding kunngjorde de til slutt at de ikke vil akseptere bruk av symboler eller klær som kan knyttes til Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Coffin Cheaters. De vil ikke bortvise publikummere med slik åpenbar tilknytning, men be om at slike symboler eller klær blir fjernet. I sine kommentarer til saken er de tydelige på at dette ikke er noe de ønsker – dette er de presset til. De tilføyer endatil at de føler at presset har vært så hardt at de er tråkket på. 

Norges ulike mc-miljøer har vært under lupen og der er påvist tette bånd mellom tung og farlig kriminalitet og disse såkalte ”1 prosent”-klubbene. Så hvorfor i all verden skulle Norway Rock risikere hele festivalen sin for å beskytte disse miljøene? Er de redde for imaget sitt? 

Som opprørske rockere som ikke uten videre skal la seg snakke til rette av onkel politi?
 http://www.fvn.no/mening/leder/article851069.ece

http://norwayrock.no/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar