tisdag 29 mars 2011

Politiet ransaket alle før Hells Angels-møtet

TØNSBERG: Politiet registrerte og visiterte samtlige Hells Angels-medlemmer og sympatisører som kom til Hells Angels’ norges-møte på Flykafeen lørdag.

Alle visitert og fotografert

– Vi gjennomførte identitetskontroll og visitasjon av samtlige deltakere, sier politioverbetjent Henning Fosaas i Vestfold politidistrikt.

Han opplyser at cirka 140 personer ble registrert. Politiet noterte navn og tok samtidig bilder av dem.

– De ble også visitert for å undersøke om de hadde våpen eller kniv på seg, og vi hadde med våpenhund som ble brukt til å undersøke kjøretøyene.
Han opplyser at det ikke ble beslaglagt verken våpen eller kniver.

Fosaas sier at det ble registrert medlemmer fra alle de åtte Hells Angels-klubbene i Norge og også fra Island som er den siste klubben som har fått fullverdig Hells Angels-status.

I tillegg registrerte politiet medlemmer i motorsykkelklubber som sympatiserer med Hells Angels.
Ifølge Fosaas var det ikke ordensmessige problemer ved verken møtet på Flykafeen eller festen på Myrvang.

Følger miljøet nøye

– Personer som søker mot 1%-prosentklubbene kan regne med oppmerksomhet fra politiet og andre offentlige myndigheter, skriver politimester Benedicte Bjørnland i en melding som ble sendt ut i går.

Ifølge politimesteren er et flertall av Hells Angels-medlemmene i Norge dømt for straffbare forhold, og hun fremholder at politiet mener det er viktig å kartlegge dem som betegner seg som 1%-er.

– Vår målsetting var å synliggjøre overfor Hells Angels-miljøet at vi har dem under oppsikt. Vi mener dette var et viktig forebyggende tiltak, sier Fosaas.
http://tb.no/nyheter/politiet-ransaket-alle-for-hells-angels-motet-1.6135045

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar