tisdag 29 mars 2011

Onsdag orienterer politistasjonssjef Ole Hortemo Formannskapet i Kristiansand om innsatsen mot kriminelle mc-klubber.

KRISTIANSAND: Han skal advare, men kan også fortelle noen historier han er svært fornøyd med. Onsdag formiddag møter politistasjonssjef Ole Hortemo Formannskapet i Kristiansand.
Hortemo skal orientere om kriminalitetsbildet i Kristiansand, og finner det naturlig å bruke en del av tiden på de kriminelle mc-miljøene som forsøker å etablere seg i byen. 

Vi har i grunnen mye å være fornøyde med. Samspillet mellom kommunen og politiet har vært godt, og ser vi bakover i tid, har vi jo lyktes i å fjerne to festningsaktige klubblokaler tidligere, sier Hortemo.

Liten Bandidos-aktivitet

Han sikter til Genocide mc på 90-tallet, som politiet anså som Hells Angels-tilknyttet, og Bandidos som de siste årene har hatt liten aktivitet etter at klubben gav opp lokalene de hadde på Mosby. 

I går ble det kjent gjennom NRK Sørlandet at Kristiansand kommune og politiet gjennom fjoråret gjorde en betydelig innsats for å hindre at Hells Angels skulle få etablere seg med et tatoveringsstudio i Kristiansand. 

Frykten er at en slik virksomhet skal brukes til hvitvasking av penger.

HA fortsatt i aktivitet

Fortsatt er imidlertid aktivitetsnivået fra Hells Angels nokså høyt, gjennom blant annet støttegruppen AK81. 

Politiet frykter klubber som har erklært sympati med HA skal bli tettere involvert med klubben, og er også oppmerksomme på Outlaws som nylig etablerte seg med egen klubb i Kristiansand. Rivalisering mellom klubbene, kan bety bråk. 

- Hva er budskapet ditt til politikerne, utover orienteringen du skal gi. Er det noe politiet håper de skal gjøre?
 
- De har gjort mye, og jeg håper vi kan fortsette det samarbeidet vi har. Men ja, jeg synes det hadde vært ålreit med en slags politisk erklæring om holdningene til disse klubbene i 1%-miljøet. Dette ble det snakket en del om på et seminar om mc-kriminalitet i Danmark i forrige uke, og det er noe KS jobber med. Et slikt dokument ville være en fin støtte og plattform i arbeidet vårt videre, sier Hortemo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar