torsdag 30 augusti 2012

Kommunen føler seg maktesløs

Politiet holder øye med eiendommen på Gudeberg i Fredrikstad som nå har fått et stort Bandidos-skilt ved døren. Bygningsmyndighetene er på sin side usikre på hva de har å skilte med for å hindre en slik bruk av huset.

Eiendommen ligger et knapt stenkast fra Gudeberg skole. Ved inngangsdøren er det satt opp et stort skilt med påskriften «Bandidos,» og det er montert overvåkingsutstyr som holder øye med hvem som kommer og går. Naboer forteller om en eiendom hvor gardinene som regel alltid er dratt ned og at flere benytter den som bolig.

Kommunen har ambisjon om å bruke alle midler for å unngå etablering av slike 1 -prosenklubber – men det kan bli vanskelig:
– Vi hadde en tilsvarende sak i et bolighus på Vesten – hvor det var sofaer overalt og et stort stereoanlegg. Likevel konkluderte Fylkesmannen med at dette bar mer preg av å være et vanlig bolighus enn et forsamlingslokale, sier jurist Voica Imrik om bakgrunnen for følelsen av utilstrekkelighet fra kommunens side.
Les også: Det er uaktuelt med noe comeback for massemønstringen Planke-MC i Fredrikstad sentrum.

http://www.f-b.no/nyheter/kommunen-foler-seg-makteslos-1.7514058 

Politiet holder øye med bolighus som kobles til Bandidos

Huset, som ligger like i nærheten av Gudeberg barne- og ungdomsskole, har både overvåkningskameraer og et stort skilt på veggen med logoen til motorsykkelklubben.
– Det gjenstår å se hva slags aktivitet som vil bli bedrevet fra dette huset. Det er ikke straffbart å være medlem av MC-klubber, så det er hvilken aktivitet som bedrives som vi må forsøke å avdekke. Politiet er i utgangspunktet bekymret for en slik utvikling, sier Tommy Brøske i politiets enhet for etterforsknings- og utlendingsenhet (SEUT) til NRK.no.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar