torsdag 30 augusti 2012

Gängbråken i Norrköping

Polisen tar hjälp av rikskrim

Det råder just nu en spänd stämning mellan flera gäng i Norrköping. Det konstaterar polisen efter gårdagens tillslag utanför Hells Angels lokaler, där sex beväpnade män greps. Nu har rikskrim kopplats in. 
– I och med dagens händelse har vi återigen konstaterat att människor inte drar sig för att gå ut på allmän plats med skjutvapen och att man är beredd att göra upp 200 meter från polishuset. Det tyder på att det är ett ansträngt läge, säger Robert Kalmendal.
Tidigt under tisdagsmorgonen fick polis ett larm om tumult utanför Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Polisen som var snabbt på plats kunde gripa sex personer beväpnade med olika vapen, bland annat ett skjutvapen.
– Vi har kunnat identifiera att två tillhör ett gäng och de andra fyra tillhör ett annat gäng. Vi känner till att de tillhör en kriminell värld, men inte riktigt var de hör hemma.
Det har inträffat flera konfrontationer och uppgörelser mellan olika gäng i Norrköping under de senaste tiden och Robert Kalmendal säger att rellationen mellan en del gäng har varit ansträngt under en längre tid. Publicerat: onsdag 08 augusti kl 07:11
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5222732

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar