torsdag 30 augusti 2012

Ny häktning i bluffakturamål

Nyckelpersonen i den stora bluffakturahärvan häktades på tisdagen vid Helsingborgs tingsrätt. Åklagaren har 14 dagar på sig att väcka åtal.
På tisdag eftermiddag beslutade Helsingborgs tingsrätt att häkta den 36-åring som misstänks vara nyckelperson i bluffakturabolaget Företagslansering i Sverige. 36-åringen inställde sig i måndags frivilligt efter att ha varit efterlyst internationellt i flera månader.
En tidigare dom i samma ärende avkunnades i maj mot tre personer. Denna dom är överklagad och ska upp i hovrätten i maj. Ett eventuellt överklagande av domen mot 36-åringen kan då komma att behandlas samtidigt av hovrätten.
”Det som har hänt i sedan i maj är att det samarbete som jag då efterlyste nu existerar fullt ut med polisen i Malmö och över alla administrativa gränser”, säger Tord Josefsson, åklagare vid Helsingborgs tingsrätt.
Företagslansering i Sverige specialiserade sig på att lura småföretag, oftast enmansföretag såsom konstnärer, frisörer och jordbrukare, att betala bluffakturor på små belopp oftast bara några tusenlappar. Under nio månader lurade företaget på så sätt till sig 23 miljoner kronor.

http://www.di.se/artiklar/2012/8/28/ny-haktning-i-bluffakturamal/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar