torsdag 30 augusti 2012

Advarer mot MC-gjeng. Politiet frykter at motorsykkelgjengen Mongols skal etablere seg i Kristiansund.

To kristiansundere har erkjent at de er fullverdige medlemmer av Mongols MC. Nå advarer politiet andre mot å alliere seg med gjengen.
– De vi kjenner til som har en eller annen tilknytning til Mongols, er kriminelle personer, sier kriminalavdelingssjef Kristian Gundersen på politistasjonen i Kristiansund.
– Vi vil på det sterkeste fraråde folk mot å samarbeide med personer som tilhører dette miljøet. Vi ønsker ikke at Mongols skal få fotfeste i Kristiansund, fortsetter han, og sikter blant annet til folk som leier ut boliger i nordmørsbyen.

Narkotika

Kristiansunderne som har erkjent medlemskap til motorsykkelgjengen, sitter varetektsfengslet siktet for grov narkotikakriminalitet. Mennene ble i mai pågrepet for oppbevaring av en større mengde amfetamin.
Det er under avhør at det er kommet frem at de er Mongols-medlemmer.
– I tillegg til disse to, kjenner vi til at det er en person i Kristiansund som opererer som løpegutt for Mongols. Han skal tilhøre en gruppering som kaller seg Black and White Crew. Også han er kriminell, opplyser Gundersen.
Mongols, som er en internasjonal klubb stiftet i USA på slutten av 60-tallet, er på frammarsj i Norge, og har allerede etablert seg flere steder i landet: Trondheim, Bergen, Kristiansand og Brårud på Romerike.

Skalkeskjul

Politiet betegner motorsykkelgjengen som en voldelig og kriminell gruppering. Klubbens medlemmer i utlandet har blitt dømt for flere drap, narkotikasalg og utpressing.
Mongols er i likhet med Hells Angels, Outlaws, Gladiators, Bandidos og Coffin Cheaters, en såkalt énprosentklubb.
Dette er klubber som selv definerer seg utenfor det norske samfunnet, og har sine egner lover og regler. Ifølge politidirektoratet er to tredeler av medlemmene i klubbene straffedømt.
http://www.tk.no/nyheter/article6211729.ece

– Jeg kan bekrefte at jeg flytter til Kristiansand for å bygge opp klubben på Sørlandet, sier han til nettstedet.
Til Fædrelandsvennen skriver Willumsen på svensk i en sms: "Inga kommentar".
http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/--Flytter-til-Kristiansand-for-a-bygge-opp-Mongols-MC-2271869.html 

MC-president flyttar til Sørlandet

Europapresidenten i MC-klubben Mongols flyttar til Kristiansand for å «byggje opp klubben».
Ang Finland & Sverige & Jonas är det tyst på bloggar & facebook
men på flashback spekuleras det som vanligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar