torsdag 30 augusti 2012

Brian Sandberg, av de mest kända medlemmarna i danska Hells Angels lämnar klubben.

För ett år sedan dömdes Brian Sandberg till elva år och tio månaders fängelse för att ha beordrat en rad mordförsök.

Mordförsöken var inslag i konflikten mellan Hells Angels och olika konstellationer av kriminella invandrargäng i Köpenhamn. Brian Sandberg utsattes för övrigt själv för mordförsök i den konflikten.
Brian Sandberg är ett känt namn i Danmark och han har nyligen skrivit en bok med titeln Gangster. Boken handlar om hans liv.

Brian Sandberg gjorde en kometkarriär i Hells Angels på 1990-talet men kom senare i konflikt med klubben och blev utesluten. Men kom överraskande tillbaka och blev en av de mest kända medlemmarna.

På grund av sin lite extravaganta stil, han bodde bland annat i ett lyxigt område i Köpenhamn, kallades han i vissa danska tidningar för Gucci-Rockeren.

Enligt de uppgifter HD tagit del av handlar det den här gången inte om någon intern konflikt eller att Brian Sandberg kastats ut ur bikergemenskapen.
http://hd.se/skane/2012/08/29/dansk-ha-profil-lamnar/

Brian Sandberg forlader Hells Angels

Den tidligere Gucci-rocker er blevet flyttet fra rockerafdelingen på Vestre Fængsel - han forlader HA frivilligt.

Efter en række vilde og voldsomme år har Brian Sandberg valgt at forlade Hells Angels. Det erfarer ekstrabladet.dk fra kilder i klubben.
- Jeg kan bekræfte, at Brian Sandberg er trådt ud af HA efter eget ønske. Det har vi efterkommet, siger Kim ’Horn’ Jensen fra HA’s inderkreds til ekstrabladet.dk.
Derudover vil han ikke kommentere Sandbergs exit.
Læs også: Dårlig samvittighed 'fældede' Sandberg
Andre kilder fortæller, at det er familiemæssige og personlige årsager, der hovedsageligt ligger til grund for, at den tidligere Gucci-rocker nu hiver i håndbremsen og forlader klubben.
Blandt andet er Sandberg far til en søn. Ved tidligere lejligheder har Sandberg forklaret, hvordan det kompromisløse liv ikke altid har været lige let for sønnen.
Ikke sortlistet
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er Sandberg ikke sortlistet efter at have vendt rockerklubben ryggen.
Det er sket med klubbens velsignelse.
Samtidig med at Sandberg nu ikke længere en del af rockerfællesskabet, er han blevet flyttet fra den særlige HA-afdeling på Vestre Fængsel og ud til en mindre arrest ude i landet.
Sandberg forlader HA i en for ham og andre rockere turbolent periode midt i en den langstrakte ankesag, hvor den såkaldt store Rockeretssag behandles ved Østre Landsret.
Læs også: Brian Sandbergs lærling skyldig i drab
Her er en række HA’ere tiltalt for blandt andet fem drabforsøg forsøgt udført i bandekrigen.
Da sagen blev behandlet i byretten, fik Sandberg knap 12 års fængsel for at have beordret drabsforsøg udført.
Sandberg er den eneste af de tiltalte, der har valgt at forlade HA - de øvrige tilhører forsat Hells Angels.
Hvordan fremtiden kommer til at forme sig for den tidligere HA’er, Brian Sandberg er uklart.
Har magtfulde fjender
Men gennem årene i Hells Angels - særligt de seneste - har Sandberg fået en række magtfulde fjender. Blandt andet flere toneangivende figurer i flere kriminelle indvandrergrupperinger.
Gennem de seneste års bandekrig har netop Sandberg spillet en central rolle, hvorfor netop hans person har personificeret HA i konflikten.
Læs også: Rockere ville dræbe mand ved politistation
Det er anden gang, Sandberg forlader HA. Tilbage i 1998 blev han smidt ud af klubben. Dengang måtte han gennem en længere proces, hvor hans massive HA-tatoveringer blev tatoveret sorte.
På flere måder har hans karriere som HA’er været bemærkelsesværdig.
Første gang han var medlem blev han fuldgyldig rocker på kun syv måneder. Så hurtigt er ingen hverken før eller siden steget i graderne.
http://ekstrabladet.dk/112/article1815808.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar