tisdag 13 oktober 2015

Sparkad MC-ledare får fängelse för sexbrott

En man i 40-årsåldern som tidigare var en framträdande person i gängkriminaliteten i länet har dömts till en månads fängelse för sexuellt ofredande mot en ung flicka. Offret tilldöms dessutom ett skadestånd om 30 000 kronor. Mannen nekar till brott men medger viss fysisk kontakt.

Den dömdes mannen har varit engagerad i organiserad brottslighet under många år men har också drivit flera företag. Han driver även nu egen verksamhet.

För några år utsågs han till en ledande position i ett framträdande kriminellt närverk. Det upphörde när han och flera av hans kamrater i nätverket greps och dömdes för omfattande ekonomisk brottslighet. I brottsligheten hade den dömde engagerat också tidigare partners, föräldrar till de egna barnens lekkamrater och andra ostraffade personer. Vilket ledde till att han sparkades ur nätverket.
 
Själv dömdes mc-ledaren till flera års fängelse för grov ekonomisk brottslighet.
De sexövergrepp han nu döms för inträffade ett halvår efter frigivningen från det nämnda straffet. 40-åringen och offret sov över i samma lägenhet. På morgonen bad mc-ledaren att få krama om offret när hon låg kvar i sängen. Sen hon gått med på det utsattes honför vad som nu bedömts som sexuellt ofredande.

Hennes berättelse får stöd av vad offret strax efteråt berättat för två kvinnor i sin bekantskapkrets samt av en kvinna som hört mc-ledaren berätta att han "gjort något jättedumt". Mc-ledaren har nekat och hävdar att offret haft skäl att förtala honom, men rätten bedömer hennes uppgifter "överlägsna" mc-ledarens.
http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/sparkad-mc-ledare-far-fangelse-for-sexbrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar