tisdag 13 oktober 2015

En västsvensk provmedlem i Bandidos döms till fängelse efter att ha hotat sin medelåldriga svärmor i en tvist om pengar.

Kvinnan uppger att mannen riktade en pistol mot henne och att dottern sedan uppmanade henne att inte anmäla händelsen.
Om hon anmälde skulle hon få hela klubben på sig.
- Det kändes som kolsyra i hela kroppen, säger den medelålders kvinnan till polisen.

Svärmodern, som är i femtioårsåldern, berättar i förhör hos polisen att hon inte gillat dotterns val av pojkvän, en man som under många år funnits i miljön runt det kriminella mc-gänget Bandidos och dess supportergrupp X-team. I dag är han provmedlem i Bandidos.
Och känslorna från svärmodern verkar besvarade.
En tidig morgon i början av maj i år vaknade kvinnan av att det ringde på dörren. Hon gick till ytterdörren för att se efter vad som var på gång och såg då att Bandidosmannen stod utanför.

Vågade inte anmäla

Han krävde, enligt kvinnan, att få komma in i huset för att prata med hennes man, vilket hon vägrade. Då ska Bandidosmannen ha blivit arg och, enligt kvinnan, tagit fram en pistol och riktat den mot henne med orden:
– Han kanske bryr sig om han får den här instucken i käften?
Svärmodern berättade under rättegången att hon in i det sista inte visste om hon skulle göra en polisanmälan eller inte. Dottern hade bland annat, enligt kvinnan och hennes man, vädjat om att hon inte skulle göra någon anmälan för att de då "skulle få hela klubben på sig". Men drygt två månader efter händelsen gjordes ändå en anmälan.

Flyttat runt

Svärmodern och hennes man beskriver hur de efter det valt att bo på olika adresser på grund av rädsla för vad som ska kunna hända.
- Direkt efteråt kändes det som kolsyra i hela kroppen, säger kvinnan i förhör.
Bandidosmedlemmen nekar helt till anklagelser. Han menar att flickvännens mamma och man drivs av en ovilja mot honom och att det förklarar anmälningarna.
Vid en husrannsakan hemma hos Bandidosmannen påträffades en skjutklar pistol med tre kulor i magasinet och en kula i loppet. Dessutom fann polisen dopingpreparat.

Fängelse

Tingsrätten dömer Bandidosmannen till ett år och två månaders fängelse för två fall av hot, för vapenbrott och dopingbrott. Men tingsrätten kommer fram till att det inte är helt klarlagt om han haft med sig ett vapen vid händelsen utanför svärmoderns dörr.
Bandidosmannen har tidigare dömts för en rad våldsrelaterade brott, såsom grov misshandel, människorov hemfridsbrott och övergrepp i rättssak.
I november ska han upp i ett annat mål där han står åtalad för en misshandel i Alingsås tillsammans med en av de ledande Bandidosmedlemmarna på Europanivå. I den förundersökningen framgår att den nu dömde för hotet mot svärmodern är provmedlem i Bandidos MC Karlstad.
http://www.expressen.se/gt/bandidosman-hotade-svarmor---far-fangelse/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar