måndag 16 mars 2015

Hells Angels och supportergruppen Red & White Crew skapade, enligt polisen, kaos på krogar under tatueringsmässan i Trollhättan.

Tatueringsmässan i Trollhättan lockade långt fler än vad man kanske tänkt.
Under mässhelgen cirkulerade ett 40-tal personer från såväl Bandidos som Hells Angels på mässan och på stadens krogar.
Och enligt polisen ska Hells Angels och undergruppen Red & White Crew ha skapat kaos både fredagen och lördagen under krogrundorna.

En man i greps en av dagarna misstänkt för misshandel.

Den årliga tatueringsmässan Tattoo Meltdown höll hov i Folkets hus i Trollhättan i slutet av februari. Men förutom de runt 90 tatuerarna från hela världen som fanns på plats fanns det andra tillresta.
I samband med mässan hade Bandidos prospect chapter Trestad bjudit in Bandidos Sweden till fest. Enligt uppgift från polisen dök mellan 30 och 40 personer med kopplingar till Bandidos och supporterklubben X-team upp på mässan för att sedan dra vidare på ett antal krogar innan de begav sig till sin festlokal.

 

"Support 81"

Men de var inte Bandios som skulle störa ordningen under kvällen – utan deras största konkurrenter Hells Angels. Snabbt efter att Bandidos lämnat de lokala krogarna anlände konkurrenterna. Främst från Red & White Crew, som är en undergrupp till Hells Angels.
Enligt polisen ska de ha ställt till med bråk både under fredags- och lördagskvällen under mässhelgen. På lördagen skedde också en misshandel och en man i 30-årsåldern greps. Vid gripandet hade han en tröja med texten "Support 81" – ett klassiskt HA-supporter tryck.
Det var inte allt för länge sedan som både Bandidos och Hells Angels etablerade sig i Trestad. GT skrev i juli 2013 om den då nya avdelningen Hells Angels Three Town och hur den välkomnades av mc-klubben på internationell nivå. Då berättade polischef Anders Buhlin att mycket folk från HA rör sig längs med Bohuskusten.

 

Ska störa dem

– De rör sig mycket i ute- och krogmiljön. De flesta sköter sig dock så tillvida att de i de flesta fall hänger västen i garderoben, även om det finns de som inte heller gör det, sa han.
Även Bandidos är nyetablerade i området, så sent som i september i fjol välkomnade man på Bandidos hemsida den nya avdelningen Prospect chapter Trestad.
– Det blir en av våra mer prioriterade uppgifter att störa dem, sa Jörgen Nygren, presstalesman vid polisen i Östra Fyrbodal vid etableringen.
http://www.expressen.se/gt/massa-lockade-mc--gang--skapade-brak/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar