tisdag 10 mars 2015

Bandidos-mannen hade redan avsatt ersättningen på 127 000 kronor för en lyxresa till sig och sin son, men nu har åklagaren överklagat ersättningsbeslutet.

Förra veckan vann Bandidos-mannen Brian Sandberg ersättningstvisten mot staten och får 127 000 kronor skattefritt för att ha suttit oskyldigt häktad.
Men nu väljer åklagaren att överklaga beslutet.
"Systemet gör allt för att irritera och förfölja min person", skriver Brian Sandberg på Facebook som citeras av Ekstrabladet.

Bandidos-bossens tystnad kan stå honom dyrt – i alla fall om åklagaren får bestämma.
I förra veckan vann Brian Sandberg ett ersättningsärende mot staten, men än verkar saken långtifrån avgjord.
I samband med ett stor gängrelaterat ärende satt Bandidosmannen felaktigt häktad och ska därför få 127 000 danska kronor i ersättning för tiden han suttit frihetsberövad. Men för att få ut pengarna ska Brian Sandberg först avtjäna ett två månader långt fängelsestraff som han har hängande över sig från en tidigare knarkdom.

 

Överklagar domen

Men nu vill åklagaren, Henrik Aagaard, att Bandidosmannen blir helt utan ersättning och har överklagat ersättningsbeslutet.
Anledningen: Att Brian Sandberg själv valt att inte samarbeta under rättsprocessens gång.
– Vi menar att rådande praxis från Højesteret (den danska motsvarighet till Högsta domstolen reds. anm.) är att man får skylla sig själv om man inte väljer att uttala sig vid häktningsförhandlingar, till polisen eller i den efterföljande rättegången, säger Henrik Aagaard till Ekstrabladet.

 

Advokaten: "Vi vinner igen"

Brian Sandberg ser däremot överklagandet som ett direkt angrepp mot sin person. På sin Facebook, som citeras av Ekstrabladet, beskriver han rättssystemet som ruttet och anser att de ägnar sig åt rena trakasserier.
"Nu ska det till ännu en rättegång för att detta vanvett ska stoppas. Detta stinker lång väg och det är tydligt att systemet gör allt för att irritera och förfölja min person!!"
Bandidosmannens advokat, Michael Juul Eriksen, är däremot inte förvånad över åklagarens överklagan.
– Det gör ont hos vissa personer att de först förlorat saken och sedan förlorar ersättningsärendet. Men jag litar på att vi kommer att vinna en gång till, säger han till Ekstrabladet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/mc-bossens-kamp-for-sina-fangelsepengar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar