tisdag 10 mars 2015

Bandidos-ledaren Mehdi Seyyed, 40, stoppades nyligen i en falsk polisbil. Nu säljs det uppmärksammade fartmonstret på Blocket.


Bandidos-ledaren Mehdi Seyyed, 40, stoppades nyligen i en falsk polisbil.
Nu säljs det uppmärksammade fartmonstret på Blocket.
– Intresset är jättestort, säger säljaren.
Det var en minst sagt paradoxal syn som förra året mötte Göteborgspolisen - gängledaren Mehdi Seyyed bakom ratten på en polisbil. Utryckningsfordonet var inte äkta men trots det väckte händelsen starka reaktioner inom polismyndigheten. Seyyed gavs nämligen klartecken att köra vidare utan att en anmälan upprättades.
– Vi har gjort vad vi kan. Det är bara att acceptera att människor kan leka polis i trafiken, sa kommissarie Bengt Svensson vid Rikspolisstyrelsen.

 

"Tio till 20 intressenter"

Bilen ägs inte av Mehdi Seyyed utan av en bilförsäljare som gängledaren enligt uppgift jobbar för. Nu har ägaren bestämt sig för att sälja det till polisbil förklädda hastighetsvidundret, en Nissan GT-R Premium.
– Jag har inte räknat men vi har haft tio till 20 intressenter. Bilen är så gott som såld men jag säljer den inte förrän efter april, säger säljaren som lagt ut en annons på Blocket.
Priset är 599 000 kronor. Värt varenda krona, menar ägaren.
– Bilen är i nyskick. Det är Sveriges snabbaste bil.

 

"Ute efter att provocera"

Det var i slutet på förra året som Mehdi Seyyed - som ingår i Europaledningen för den kriminella organisationen Bandidos MC och som nyligen frigivits från ett långt fängelsestraff för sprängdåd - påträffades i bilen.
På fordonets sidor står ordet "polis" i samma typsnitt som polisen använder och intill sitter myndighetens välkända vapen. Också färgfält och reflexer leder tanken omedelbart till polisens egna bilar.
– Vi tolkar det som att Seyyed och andra är ute efter att provocera, sa en av de poliser som bekämpar den organiserade brottsligheten i Västsverige.

 

Polisen: "Kriminella kan gå till attack"

På grund av en två år gammal dom i Svea hovrätt tvingades polisen låta Bandidos-ledaren passera. En 34-årig kriminell friades efter att ha kört omkring i en Volvo med polisdekaler. Domen slog fast att det visserligen är olagligt att utge sig för att vara polis. Men att bara köra omkring i ett polismålat fordon är inte tillräckligt för att bryta mot lagen.
Trots det avråder polisen allmänheten från att maskera sina bilar till polisfordon.
– Kriminella som inte gillar polisen kan gå till attack. I värsta fall kan det sluta som i Malexander, har Bengt Svensson vid Rikspolisstyrelsen tidigare sagt.
En stund efter intervjun med säljaren av bilen kräver han att få läsa hela texten på förhand för att medverka. GT har erbjudit mannen att ta del av sina egna citat.
http://www.expressen.se/gt/bandidosbossen-stoppad-i-falsk-polisbil--nu-saljs-den/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar