fredag 21 november 2014

Så går den vilde skattejagt: Storsvindleren Stein Bagger er blevet prøveløsladt, og det bliver startskuddet på jagten efter 200 millioner kroner, han menes at have gemt af vejen

En af danmarkshistoriens største svindlere, 47-årige Stein Bagger, er på fri fod. Han blev for nogle dage siden prøveløsladt efter godt fem års fængsel, bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet.
Men løsladelsen betyder langtfra, at myndighederne er holdt op med at interessere sig for storsvindleren. For det er et faktum, at der mangler 200 millioner kroner, som det ikke er lykkedes bagmandspolitiet eller kurator at finde. Penge, som Stein Bagger svindlede ud af sit firma IT Factory. Pengesporet fører til udlandet, og amerikanske FBI har tidligere måttet opgive at støve pengene op.

- Alle, altså politi, kreditorer og måske endda kuratoren, vil med stor sandsynlighed se på, hvad Stein Bagger nu foretager sig, siger kurator Boris Frederiksen humoristisk til Ekstra Bladet.

- Jeg tvivler på, at han vil blive mandsopdækket 24-7, for det har politiet ikke penge til. Men de har gjort, hvad de kunne frem til nu, og det vil de uden tvivl blive ved med, siger han.

Ingen ved præcist i dag, hvad Stein Bagger foretog sig under sin ti dage lange forsvinden fra 27. november til 6. december 2008, hvor han fløj fra Dubai til New York og kørte i bil til Los Angeles, inden han meldte sig til politiet i Californien.


Kriminelle på lur
Men hvis han gravede pengene ned et sted i det store land, er han ikke den eneste, der står parat med en spade, når de skal graves op.
- Hvis han pludselig opfører sig meget anderledes eller simpelt hen ser velhavende ud, så er det interessant. Der vil løbende blive holdt øje med ham i et passende omfang, siger Boris Frederiksen.

Desuden gør Stein Bagger klogt i at kigge sig over skulderen efter andre end lovens lange arm. Den kriminelle underverden kan nemlig også være ude efter hans penge.

- Jeg hørte rygter om, at det ikke vil være uproblematisk at være i besiddelse af ulovlige penge i det omfang, som der kan være tale om her. Men jeg kender ikke miljøet godt nok til at sige noget konkret om hans situation, siger Boris Frederiksen.
http://ekstrabladet.dk/112/article4676913.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar