torsdag 6 november 2014

Tillslag mot Bandidos-lokal


Det var på tisdagsförmiddagen som tillslaget gjordes mot Bandidos klubblokal i Öxnered i Vänersborg.
Tillslaget gjordes med anledning av någon eller några av medlemmarna förekommer i en stöldutredning. Detta skriver TTELA.
Polisen gjorde en husrannsakan i lokalen och hittade då, enligt tidningen, stöldgods som de tog i beslag. Dessutom greps en person misstänkt för stöld alternativt häleri. Enligt TTELA släpptes dock mannen senare, men han är fortfarande misstänkt för brott.

Nygammal klubb

GT skrev i september om hur det som tidigare var Chicanos Trestad, en supportergrupp till Bandidos, numera är på väg att bli en fullvärdig Bandidosklubb med namnet Prospect chapter Trestad.
– Det blir en av våra mer prioriterade uppgifter att störa dem, sa Jörgen Nygren, presstalesman för polisen i Östra Fyrbodal, då till GT.
Han berättade också att flera av medlemmarna från Chicanos Trestad är med i det som nu är Prospect chapter Trestad. Flera av dessa har tidigare avtjänat fängelsestraff efter att ha dömts för utpressning. Genom så kallad bötning, av en påhittad skuld, tvingade gänget till sig pengar från jämngamla män, och i ett av fallen även en hundvalp.

Maktkamp

Domen ledde till att det lugnade ner sig i trestad. Men när presidenten i Chicanos Trestad, som var en av dem som dömdes, blev villkorligt frigiven i december i fjol befarade polisen en intern maktkamp inom klubben. Men i stället avancerade klubben till att bli en prospectklubb.
Det är oklart om det är samma personer som nu är inblandade i denna nya brottslighet.
http://www.expressen.se/gt/polisen-slog-till-mot-mc-klubbens-lokal/

Efter en tids spaning och utredningsarbete kunde polisen slå till mot en lokal i Öxnered i Vänersborg i tisdags förmiddag. Enligt polisen ska lokalen tillhöra en falang till mc-klubben Bandidos och någon eller några i kretsen ska förekomma i en stöldutredning. En husrannsakan gjordes i lokalen och polisen beslagtog misstänkt stöldgods. Samtidigt greps en person misstänkt för stöld alternativt häleri. Mannen släpptes senare men misstankarna mot honom kvarstår.
http://ttela.se/nyheter/vanersborg/1.3554960-tillslag-mot-bandidos-lokal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar