lördag 1 november 2014

En västsvensk SD-politiker avslöjades ha ett tungt kriminellt förflutet och var president i en avdelning för mc-gänget Bandidos. Sverigedemokraterna bad honom under lördagen att lämna partiet

Ex ledaren för Bandidos, Micael Persson, lämnar uppdraget som Sverigedemokraternas kommunstyrelseledamot i Svenljunga. Han bedömer själv att fokuseringen på hans bakgrund gör det svårt för honom att bedriva konstruktiv politik.

I går på eftermiddagen meddelade Micael Persson att han lämnar kommunstyrelsen i Svenljunga. Avhoppet sker efter att han ombetts lämna samtliga förtroendeuppdrag i partiet.

Sverigedemokraternas riksombudsman, Michael Rubbestad tycker att beslutet var klokt.
–Jag har pratat helt kort med Micael Persson innan han skickade ett skriftligt meddelande. Han är besviken men tar det ändå okej. Någonstans har han varit beredd på att det här skulle komma fram så småningom, säger Michael Rubbestad.

BT har haft mailkontakt med Micael Persson och han bedömer att det är bättre både för honom själv och för partiet att han tar ett steg bakåt. Christer Schönander blir ny ordinarie för SD i kommunstyrelsen.

Det är avslöjandet om Micael Perssons knarkdomar som är bakgrunden till att han nu lämnar sitt förtroendeuppdrag. Micael Rubbestad säger att partiet gör bedömningen att händelserna ligger för nära i tiden för att han ska kunna vara representant för Sverigedemokraterna.
– Vi begär ut utdrag från belastningsregistret tio år tillbaka i tiden för alla som kandiderar för Sverigedemokraterna. Hade han varit nominerad till Svenljungas lista så hade han inte blivit godkänd, säger han.

På riksnivå var det ingen som kände till Micael Perssons bakgrund. Lokalavdelningen i Svenljunga kände till den men ville trots det lyfta honom till ett förtroendeuppdrag.

– Han har varit ärlig med sin bakgrund i sin lokalförening och jag tycker att det är glädjande att han har lämnat det kriminella bakom sig och att han vill använda sina erfarenheter i ett politiskt arbete, säger Michael Rubbestad.

Sverigedemokraternas lokalavdelning i Svenljunga har fortfarande förtroende för Micael Persson. Ordförande Christer Schönander tycker att det är olyckligt att han hoppar av. Lokalföreningen i Svenljunga vill ha honom kvar i politiken på något sätt, hur är fortfarande oklart.
– Det är inte vi som skickar ut honom, han har vårt fulla förtroende, säger Christer Schönander.
Micael Persson skriver själv i mailet att han vill fortsätta arbeta partipolitiskt på det lokala planet.
– Jag har inga som helst ambitioner av att bli en politisk vilde eller skapa mig någon form av kändiskarriär baserad på mitt förflutna. Jag vill använda min livserfarenhet till att bekämpa utanförskap, skriver Micael Persson.

Michael Rubbestad säger att Micael Persson kan fortsätta att verka som en aktiv medlem i partiet trots sin bakgrund så länge han inte har något förtroendeuppdrag.
http://www.bt.se/nyheter/svenljunga/sd-ledamot-hoppar-av-vill-inte-bli-en-politisk-vilde%284515292%29.gm 

Micael Persson (SD) ombads lämna sina uppdrag 

Anledningen är att Micael Persson som varit högt uppsatt i Bandidos nyligen har dömts för narkotikabrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar