onsdag 6 mars 2013

Politiet bekymret for økning i mc-klubber

Flere kriminelle MC-gjenger får fotfeste i Norge, og flere av disse forsøker å etablere seg i Hedmark og Oppland.

Såkalte enprosentgjenger har i følge politiet fotfeste på Hadeland, Gjøvik, Leira i Valdres, Ringsaker, Glomdalen og Os i Hedmark. I Hamar prøvde mc-klubben Outlaws å etablere seg, og i Nord-Odal prøvde mc-klubben Black Raven å etablere en klubb.

– Dette er store klubber som blant annet er etablert i Tyskland. Vi stoppet etableringen i Hedmark ved å gå i dialog, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt Rolf Thoresen.


MC-klubben Coffin Cheaters har vært etablert på Gjøvik i fem år, men er ikke den eneste klubben i Vestoppland som politiet mener driver med kriminell virksomhet.

– Vi ser at miljøet øker, vi forsøker å kartlegge det best mulig, sier Terje Otterstad ved Vest-Oppland politidistrikt.

Motorsykler skulle være det som var grunnlaget for mc-klubbene. Men de som har erklært seg som en-prosent-klubber har med det sagt at de følger sine egne lover og regler. Politiet kaller dem kriminelle mc-klubber.

At Hells Angels har sitt Innlandskontor i Ringsaker har vært godt kjent. Lenge har politiet jobbet med klubber som er såkalte support- eller støttegrupper til Hells Angels. Men nå ser de at også andre en-prosent-klubber prøver å etablere seg.

– De forsøker å ekspandere og få flere klubber i Norge, Outlaws er jo blant annet etablert på Eidsvoll, og de prøvde å etablere et kontor ved Hamar-kanten, sier Rolf Thoresen.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.10930364

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar