fredag 15 mars 2013

Hells Angels flyttar till centrala Göteborg

Hells Angels flyttar in till i de allra mest centrala delarna av Göteborg. Den 38 meter långa oljetankern John Charlton, som ligger vid Gullbergskajen, ska byggas om till en modern klubblokal.

Det är en medlem i HA:s underorganisation Red Devils Mc, bosatt i Ale, som nyligen köpt fartyget för 500 000 kronor. Affären registrerades och godkändes av Transportsstyrelsen den 2 januari 2013.

- Det är första gången jag någonsin hört att ett aktivt mc-gäng skulle ha valt att starta verksamhet på en båt, säger en polisman som tillhör underrättelseenheten.

Säljare var en äldre man, med yrkesmässiga kopplingar till motorcykelbranschen.

Han hade ägt den nästan 100 år gamla skutan John Charlton sedan 1993 och enligt annonseringen försökt bli av med farkosten i flera år.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1406034-hells-angels-flyttar-till-centrala-goteborg 

Hells Angels etablerar sig i centrala Göteborg

Publicerat: kl 12:12 , Nyheter P4 Göteborg
Göteborgs stad vill försöka stoppa Hells Angels från att ha en flytande klubblokal vid Gullbergsvass i hjärtat av Göteborg. En medlem till underorganisationen Red Devils MC har som privatperson köpt den gamla oljetankern J Charlton.

– Vi blev lite överraskade men kunde nästan lista ut att de skulle hitta en ny lokal i Göteborgsområdet efter att de blev av med sin lokal i Partille. Det här är naturligtvis ett bakslag för oss att de återkommer, säger Bengt-Olof Berggren.

Hells Angels har redan lokaler i Gunnilse, Sisjön och Toltorpsdalen men stoppades från att etablera sig i Partille. Det berättar Bengt-Olof Berggren som är chef för Göteborgs kunskapscentrum mot organiserad brottslighet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5474973

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar