torsdag 18 januari 2018

Polisen: ”X-team är etablerat eller håller på att etablera sig i Kalmar”

Polischefen bekräftar: Bandidos-gruppen X-team vill in i Kalmar

Bandidos undergrupp X-team har etablerat sig, eller är på väg att göra det, i Kalmar.
Barometern var först med att berätta om att flera personer med kopplingar till X-team bor eller är skrivna i Kalmarområdet.
Tidningen har kartlagt de sex personer som i går begärdes häktade, misstänkta för en brutal misshandel i Linköping tidigt på söndagsmorgonen. Männen greps senare av polis i Kalmar län.
– Det vi känner till är att X-team har, eller försöker etablera sig, eller att det finns individer som sympatiserar med X-team i Kalmar, säger polisområdeschef Patrik Oldin till P4 Kalmar.
Hur vet ni det?
– Det är via underrättelser, att folk berättat det för oss eller iakttagelser som vi gör själva.
Hur allvarligt ser du på att det finns X-team-medlemmar i Kalmarområdet?
– Det beror lite på hur kriminellt aktiva de är men det är aldrig bra att de etablerar sig någonstans.

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6864514

Så agerar du om Bandidos försöker pressa dig

En undergrupp till det kriminella mc-gänget Bandidos etablerar sig i Kalmar. Poliskommissarie Patrik Andersson vet mer om vilka de är – och hur du ska göra om de kontaktar dig.
Det är undergruppen X-team som har etablerat sig, eller är på väg att göra det, i Kalmar. Det bekräftar polisen för P4 Kalmar.

– I detta fallet skulle jag mycket väl kunna tänka mig att det är Bandidos Ljungby som är ute för att expandera. Man försöker då lägga under sig större delar av Kronobergs och Kalmar län, säger Patrik Andersson, poliskommissarie vid polisens underrättelseenhet i Region Syd och expert på kriminella mc-gäng.

Hur ska polisen agera nu?
– De kommer fortsätta agera vidare. Det gör man med dels underrättelser, dels med de ingripanden man har gjort. Så polisen ligger på.

Säg att den här gruppen skulle kontakta mig som privatperson eller företagare, kanske genom att pressa mig på pengar. Vad ska jag göra då?
– Kontakta polisen omedelbart. Många gånger har vi märkt det, att de ska hämta in pengar för en uppdiktad skuld. De som då betalar initialt kommer uppleva att då återkommer de.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6864810 


Gängexperten om X-teams etablering: ”Kan bli våldsamt” Välkända av polisen – här är det kriminella nätverket i Kalmar

http://www.barometern.se/kalmar/gangexpert-om-x-teams-etablering-det-kan-bli-valdsamt-i-kalmar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar