söndag 26 februari 2017

Den siste misstänkte i en knarkhärva med kopplingar till det kriminella MC-gänget Satudarah har nu åtalats.

Polisen spanade på gänget och sju medlemmar greps och dömdes förra året till långa fängelsestraff. En 27-årig man kom undan och lämnade landet.

I ett och ett halvt år var han internationellt efterlyst innan han greps i Tyskland. I julas hade han förts tillbaka till Sverige och placerats i en häktescell.
 
– Han är nog den siste misstänkte som vi har i det här ärendet, sa Anna Edebalk, kammaråklagare på internationella åklagarkammaren tidigare.
 
Mannen har nu åtalats för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Enligt åklagaren har han i mars 2015 tagit emot cirka hundra gram kokain och nära fyra kilo cannabis. Narkotikan och en helautomatisk kulsprutepistol med skarpa patroner ska han ha stoppat i en väska som lämnats vidare till en annan person.
 
En av polisens spanare beskriver i en rapport hur han såg hur 27-åringen överlämnande väskan i Arlöv efter att han hade kommit körande i en bil.
 
27-åringen ”höll på att stuva runt i bagageluckan runt 30-60 sekunder innan han lyfte ur en rullväska ur bilen.” Spanare skuggade personen som tog emot väskan när han tog ett tåg till Växjö. Där lämnades väskan över till en annan person. När polisen slog till och grep den nya mottagaren så påträffades narkotikan och automatvapnet i väskan.
 
27-åringen var utländsk medborgare, men bosatt i Skåne. När polisen slog till mot gänget och grep de andra kom han undan och flydde från Sverige.
I de polisförhör som har gjorts med 27-åringen efter gripandet så har han nekat till brott.

 

Fakta: Satudarah

MC-gänget Satudarah bildades i Nederländerna på 90-talet. Omkring 2013 kom det till Sverige och Malmö. Gruppen i Sverige har haft upprepade bakslag och flera medlemmar har dömts till långa fängelsestraff.
http://www.sydsvenskan.se/2017-02-20/sista-gangmedlemmen-i-knarkharva-atalas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar