fredag 17 februari 2017

Bandidos-presidenten planerade en gruvlig hämnd.

En kniv som var marinerad i rå kyckling kördes med full kraft genom handen på offret.
Tack vare en avhoppare har den danska polisen skickat flera gängmedlemmar i fängelse.
– Han har suttit och sjungit som om han kandiderade till Melodifestivalen, kommenterar en talesman från danska Bandidos.
Nyligen skickades 14 män med anknytning till mc-gänget Bandidos i fängelse i Danmark sedan polisen kunnat avslöja en rad brott som de gjort sig skyldiga till.
Informationen kom från en tidigare medlem som plötsligt bestämde sig för att berätta vad han visste om olika kriminella aktiviteter i gänget.
Avhopparen kallas PRJ och har varit medlem i ett av Bandidos stödgäng sedan några år tillbaka, skriver Ekstrabladet. 
Han jobbade tidigare som slaktare och dörrvakt men bar på en dröm om att få gå med i ett mc-gäng.

 

Valde att hoppa av

Efter en skilsmässa sökte han själv upp gänget och togs emot med öppna armar. PRJ steg snabbt i graderna och avancerade i organisationen. Men tiden i gängmiljön blev kort. På sensommaren 2014 valde mannen att hoppa av. Då hade han inga tankar på att avslöja några detaljer ur gänglivet men när hans son drogs in i saken ändrades allt, säger han.
PRJ tog kontakt med polisen från sitt gömställe och bestämde sig för att vittna.
– Jag tog beslutet och står för det. Jag vill bara överleva, sade han under ett av vittnesförhören.
Avhopparen berättade om allt från väpnade rån han genomfört och med vilka andra medlemmar till droghandel och om lyxbilar som eldades upp på beställning av ägarna för att få ut pengar från försäkringen.

 

Utsågs till att driva pokerklubb

Tack vare sitt avancemang i Bandidos hierarki fick han en centralt placerad position och utsågs till att driva en pokerklubb i Vordingborg. Klubben fungerade även som en knarkcentral.
Förutom de många olika brotten som begicks inom Bandidos-sfären avslöjade avhopparen även bakgrunden till en mycket grym misshandel. En supporter till gänget retade upp en Bandidospresident som blev så arg att han slog ut en tand på supportern. I slaget revs en av presidentens knogar upp och han fick en infektion.
Presidenten tänkte, enligt avhoppare, ut en mycket grym plan. Supporten hölls fast av en annan medlem medan presidenten med full kraft körde en kniv rakt genom mannens hand.
Kniven var insmord med rå kycklingmarinad i syfte att ge mannen en allvarlig infektion, skriver Ekstrabladet.
Efter viittnesmålet kunde polisen, med stöd av sina egna utredningar, knyta 14 personer (inklusive PRJ) till en rad brott. Männen dömdes till totalt 38 års fängelse.


Lever under hot och har bytt namn

Mannens vittnesmål liknar i många delar det som Martin Fryd Petersen lämnade häromåret. Han var medlem i AK 81, ett stödgäng till Hells Angels, tills han bestämde sig för att vittna mot sina gamla kamrater angående det våldsamma gängkriget mellan Hells Angels och olika gatugäng i Danmark. Hans vittnesmål ledde till att 14 personer med anknytning till Hells Angels dömdes till fängelse i 111 år, skriver Ekstrabladet.
Avhopparen PRJ lever i dag under allvarliga hot och har bytt namn. Han har erbjudits vittnesskydd men enligt egen utsago tackat nej. Polisen kommenterar inte hur skyddet mot honom ser ut.
Bandidos har inte kommenterat händelserna med mer än att de konstaterat att någon har läckt.
– Det är korrekt att han har suttit och sjungit ut som om om han var kandidat till Melodifestivalen, vilket har lett till att polisen har anhållit alla som har varit i samma grannskap som han, skrev gänget på Facebook enligt Ekstrabladet.


Andra vittnesmål inifrån mc-gängen

Genom åren har flera personer lämnat uppgifter till polisen och media om sina upplevelser inifrån gängen.
• Johnny Panduro: 40-åringen berättade förra året om sitt liv som medlem i Bandidos. Enligt honom tvingades han aldrig att begå några brott men gjorde det för att försörja sig, bland annat gjorde han inbrott och stal.
Johnny Panduro kunde lämna gänget utan att bli utsatt för våldsdåd.
• Micke "Mega" Johannessen: Micke Johannessen var med och etablerade Hells Angels i Göteborg men uteslöts 2009. I sin bok "Helvetet inifrån" som han skrev med journalisterna Lasse Wierup och Daniel Olsson berättar han om mord, droger och hot i gängmiljön och om vägen ut ur gänget.
Micke "Mega" Johannessen lever i ett skyddsprogram.
• Martin Fryd Petersen: Martin var medlem i Hells Angels supportgrupp AK81 och blev med sina vittnesmål för polisen ett huvudvittne i en stor rättegång. Han vittnade bland annat om gängkriget mellan Hells Angels och så kallade gatugäng i Köpenhamn och om hur han var med och sköt en man i en kiosk på Vesterbro. Offret fick amputera sitt ben, Martin Fryd Petersen fick en skinnväst och titeln "hang around" till Hells Angels i Köpenhamn. Han har har i dag skyddad idientitet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/mc-gangets-hamnd-man-hoggs-med-kycklingkniv/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar