onsdag 21 december 2011

Knarksmugglare sambo med polischef

En av de två svenskarna som sitter häktade på Åland efter ett stort knarktillslag är sambo med en polischef i Gävle. Det skrev svenska Arbetarbladet på torsdagen.
http://www.alandstidningen.ax/article.con?iPage=5&id=29206 

De för narkotikasmuggling misstänkta rikssvenska männen som sitter häktade på Åland har ett digert brottsregister. Båda de huvudmisstänkta i narkotikahärvan med åländska förgreningar har tidigare domar på sitt samvete. Den 53-åring som är sambo med en hög polischef dömdes 2004 för grova stölder, berättar Arbetarbladet i Gävle

Stölderna genomfördes tillsammans med en annan man som 53-åringen var övervakare åt. Något år innan 53-åringen flyttade ihop med polischefen dömdes han ytterligare en gång för flera stölder.
Sedan dess har han inte dömts för flera brott, men källor inom Gävleborgspolisen uppger att han ofta förekommit som brottsmisstänkt.

Kriminella kontakter
Den 39-åring som sitter häktad på Åland har ett tjugotal domar registrerade i brottsregistret i Sverige. För lite mer än ett år sedan hittades amfetamin och utrustning för att sälja drogerna hemma hos mannen.

Han är också tidigare dömd för grov misshandel i samband med uppgörelser i Gävleborgs län.
Mannen har också vittnat i mål där personer kopplade till den kriminella mc-miljön varit åtalade.
Uppgifterna om de båda misstänkta publicerades först av tidningen Arbetarbladet.
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=67661&news_instance=2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar