fredag 16 december 2011

Godkänt för satsning mot organiserade brott

Den satsning som pågår där flera myndigheter arbetar tillsammans mot grov organiserad brottslighet har fungerat bra men används inte till sin fulla potential. Den slutsatsen drar Brottsförebyggande rådet, Brå, i en utvärdering.
En av de insatser det handlar om är den som pågår i Södertälje. Gunnar Appelgren är insatsledare för den satsningen där ett stort antal myndigheter är inblandade.
– Jag tycker inte att det är tungfotat, men är man många personer med från olika myndigheter så krävs det flera insatser i att utöva ledning. Det blir lite tyngre men effekten, det genererar så oerhört mycket så det är värt den insatsen. Man ska ha klart för sig att ledningsstrukturen måste också förstärkas, och det har vi gjort.
Det kräver samarbete och planering när flera myndigheter ska samverka. I fallet Södertälje är förutom Stockholmspolisen bland andra Skatteverket, försäkringskassan, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten inblandade.
Det mest synliga resultatet är den rättegång som för närvarande pågår mot 17 personer som går att knyta till det kriminella Södertäljenätverket. De är åtalade för bland annat mord, försök till mord, människorov och grova utpressningsbrott men rättegången betyder inte att satsningen är slut, säger Gunnar Appelgren.
– Nej, absolut inte, utan det beslut som ligger är att vi har två och ett halvt år kvar på den insatsen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4859532

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar