fredag 16 december 2011

Brå vill öka samarbetet mot organiserad brottslighet

Den satsning som pågår där flera myndigheter arbetar tillsammans mot grov organiserad brottslighet har fungerat bra men används inte till sin fulla potential. Den slutsatsen drar Brottsförebyggande rådet, Brå, i en utvärdering. En av de insatser det handlar om är den som pågår i Södertälje.
– Jag tycker inte att det är tungfotat men är man många personer med från olika myndigheter så krävs det flera insatser i att utöva ledning. Det blir lite tyngre men effekten genererar så oerhört mycket så det är värt den insatsen, säger Gunnar Appelgren som är insatsledare för satsningen som ledde fram till rättegången mot Södertäljenätverket. Man ska ha klart för sig att ledningsstrukturen också måste förstärkas och det har vi gjort, säger han.

Det kräver samarbete och planering när flera myndigheter ska samverka. I fallet Södertälje är förutom Stockholmspolisen bland andra Skatteverket, försäkringskassan, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten inblandade.

Det mest synliga resultatet är den rättegång som för närvarande pågår mot 17 personer som går att knyta till det kriminella Södertäljenätverket. De är åtalade för bland annat mord, försök till mord, människorov och grova utpressningsbrott men rättegången betyder inte att satsningen är slut, säger Gunnar Appelgren.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4859680

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar