tisdag 6 februari 2018

Teorin: HA-mördarna stämde träff med offret

Polisens teori är att de två män som misstänks ha mördat en mångårig Hells Angels-medlem vid mc-klubbwna's näste i Karlstad stämt träff med sitt offer.

Nu hoppas man få fram bevis i den döde mannens Ipad.
– Jag tror inte det är en tillfällighet att de träffades där, säger åklagaren Stefan Wessberg.

En mångårig medlem i Hells Angels, som vid tidpunkten kan ha setts som fredlös, hittades ihjälslagen vid HA:s nya näste i Karlstad i slutet av november. Två män med kopplingar till mc-klubben sitter häktade misstänkta för mord – och de kan ha lämnat digitala spår efter sig.

Av dokument från Värmlands tingsrätt framgår att polisen skickat ner totalt tre mobiltelefoner och två Ipads till experter i Tyskland, med förhoppningen att de ska låsas upp.

Hittills har man lyckats knäcka koden till en. Det är en Ipad som tillhör den mördade mannen.
– Den kan ge en förklaring dels till om han gjort upp vilka han skulle träffa och dels om det funnits en diskussion som ger oss motivet. Det kan vara nog så intressant, säger åklagaren Stefan Wessberg.

 

Teorin: Hade stämt träff

Han menar att gärningsmännen och offret bör ha haft kontakt med varandra innan dådet skedde.
– Det har de troligtvis haft, säger han.

LÄS MER: Polisens teori: Hells Angels-mordet var ett beställningsjobb

Hade de stämt träff?
– Om du frågar mig vad jag gissar så tror jag det. Jag tror inte att det är en tillfällighet att de träffades där utanför området, vid parkeringen.

Samtidigt har Stefan Wessberg tidigare förklarat att teorin är att mordet var planerat, men att det inte skulle ske exakt vid den tidpunkten och exakt på den platsen.
– Vår teori är att det var tänkt att han skulle tas av daga, men att det inte skulle ske på det här sättet. Det är helt fel plats, en plats som massa personer passerar, har Stefan Wessberg sagt.

Öppnas av en slump

Polisens tror också att det var ett beställningsjobb som var sanktionerad uppifrån i HA-leden. Nu är förhoppningen att även de misstänkta mördarnas it-prylar ska bli upplåsta.

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan ha avslöjats av mobilen

– De här Apple-telefonerna är svåra att öppna om personen i fråga inte själv vill ange koden eller sätta sitt finger på knappen. I Tyskland ligger de och kör en massa kombinationer i datorn, som tickar hela tiden. Och så småningom, av en ren slump, kommer rätt kod och det plingar till. Det kan ta alltifrån en timme till en månad, säger Stefan Wessberg.
https://www.expressen.se/gt/teorin-ha-mordarna-stamde-traff-med-offret/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar