lördag 24 februari 2018

Finland: Hells angels förstärkt med ny klubb


Enligt Iltalehti ska den nya klubben utföra MC-gängets "smutsjobb".


Iltalehti skriver att Hells angels nya klubb MC Park Side, vars medlemmar uppges ha en bakgrund som asylsökande, har fått sitt namn från Parkstad i norra Helsingfors.

Polisen känner inte till hur många medlemmar klubben har, uppskattningsvis under tio. En av orsakerna till den nya klubben sägs vara att Hells angels behöver någon som utför "smutsjobbet".

Även de andra MC-klubbarna har enligt Iltalehti börjat rekrytera nya medlemmar bland utlandsfödda.

Poliisi huomasi ilmiön: rikollisjengeihin liittyy nyt paljon maahanmuuttajia - Helvetin enkelit vahvistui uudella kerholla

Suomen Helvetin enkeleihin liitettiin hiljattain uusi kerho. Sen arvellaan toimivan jengin ”likaisen työn tekijänä”. Myös muut mp-kerhot ovat viime aikoina vahvistaneet rivejään Lähi-idästä kotoisin olevilla maahanmuuttajilla.
  • Hells Angels MC on perustanut Suomeen uuden kerhon.
  • Enkelien lisäksi myös Bandidos- ja Cannonball-kerhot ovat alkaneet ensi kertaa hyväksyä jäsenikseen maahanmuuttajataustaisia miehiä.
  • Uusi jäsenkulttuuri voi poliisin mukaan aiheuttaa ristiriitoja jengien sisällä.
Poliisin rikolliseksi luokittelema moottoripyöräkerho Helvetin enkelit on hiljattain vahvistanut organisaatiotaan Suomessa. MC Park Siden liittymisestä yhdeksi Hells Angels MC Finlandin kuudesta kerhosta ilmoitettiin hiljattain järjestön pääsivuilla.

MC Park Siden nimi viittaa Helsingin Puistolaan, mihin kerholla on epäilty olevan yhteyksiä.
Poliisi on ollut tietoinen Park Siden tulosta Helvetin enkeleihin jo ennen kuin asia oli hyväksytty jengin sisällä.

- Meillä oli vihiä, että jotain tällaista on tekeillä, sanoo rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista (KRP).

Tiedot vähissä
Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa siitä, kuinka paljon MC Park Sidessa on jäseniä. Arviot ovat liikkuneet alle kymmenessä jäsenessä. Mitään nimilistaa poliisi ei ole saanut käsiinsä.

- Meillä on epäilyjä tietyistä henkilöistä, jotka voivat kuulua siihen, Ahlgren sanoo.
Tilanne on yhä niin uusi, ettei poliisi myöskään tiedä, missä Park Siden kerhotilat sijaitsevat.

Yhdeksi syyksi uudelle kerholle on epäilty sitä, että perinteinen enkelikerho tarvitsisi jonkun muun tekemään puolestaan "likaisen työn". Poliisi ei kuitenkaan halua kertoa, ovatko uuden kerhon jäsenet ehtineet jo ryhtyä toimiin.

- Ei ole ainakaan mitään sellaista rikosta, jonka tutkinnasta voitaisiin tässä vaiheessa kertoa, rikosylikomisario Ahlgren muotoilee.
- Seuraamme tilannetta.

Uusia kykyjä
KRP:n mukaan kansainvälisten MC Hells Angelsin ja Bandidos MC:n sekä suomalaista alkuperää olevan Cannonball MC:n välillä ei parhaillaan ole isoja jännitteitä.

- On jopa havaittavissa yhteistyötä rikollisessa toiminnassa. Aina kun pystytään hyötymään toisistaan, ollaan valmiita yhteistyöhön, Ahlgren kuvailee jengien toimintaa.
Hän kertoo lisäksi poliisin havainneen uuden piirteen: jengit ovat vahvistaneet rivejään ulkomaalaistaustaisilla uusilla jäsenillä.

- Perinteisetkin kerhot kaipaavat uusia ja kykeneviä jäseniä. Tästä uudesta porukasta löytyy sellaista ainesta, josta jengit ovat kiinnostuneita.

Perinteisesti varsinkin "rotutietoiset" Helvetin enkelit ovat suhtautuneet hyvin kielteisesti etniseltä taustaltaan poikkeaviin jäsenehdokkaisiin. Nyt tilanne on muuttunut.

- On mielenkiintoista nähdä, miten "vanhan liiton" jäsenet suhtautuvat väistämättä edessä olevaan uuteen jengikulttuuriin. Maailmalta on tietoa sisäisistä ristiriidoista ja siitä, että jengi on jopa jakautunut kahtia, kun uudet tulokkaat ovat ottaneet isompaa roolia, Ahlgren kertoo.
Useita Irakista

Iltalehden tietojen mukaan uusissa jäsenissä on turvapaikanhakijataustaisia maahanmuuttajia etupäässä Lähi-idän alueelta. Suurin osa heistä on lähtöisin Irakista. Monelle on kertynyt rikostaustaa jo lähtömaassaan, joten kynnys lain rikkomiseen voi olla muita matalampi.
- Uudet tuulet puhaltavat. Jengejä kiinnostaa vain hyöty. Likaista työtä ei välttämättä tehdä itse, vaan se teetetään muilla, rikosylikomisario Christer Ahlgren sanoo.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802122200737838_u0.shtml

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar