tisdag 27 februari 2018

Tidigare Solidosledaren skjuten till döds i Sandviken – misstänkt mördare på fri fot: "Vi jagar en gärningsperson"

Den ihjälskjutne mannen på Nya bruket var tidigare ledare för det kriminella mc-nätverket Solidos. Så sent som i december blev 40-åringen från Hofors frigiven efter att ha dömts till skyddstillsyn för grovt vapenbrott.

Polisen jagar fortfarande hans mördare.


Enligt flera källor till Gefle Dagblad är det den tidigare Solidosledaren, en 40-årig man från Hofors, som skjutits till döds på Nya Bruket. Han har under åren avtjänat flera längre fängelsestraff för våldsbrott.

Anhöriga till mannen underrättades på tisdagsmorgonen.

Senast dömdes mannen till skyddstillsyn med behandlingsplan efter att ha burit en skarpladdad pistol på en krog i Gävle. Enligt behandlingshemmet i västra Sverige svarade 40-åringen svarade bra på behandlingen.
Så sent som december lämnade han hemmet för gott.
– Jag kan inte bekräfta någonting, och åklagaren kommer inte att säga något förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid Gävleborgspolisen.
http://www.gd.se/gavleborg/tidigare-solidosledaren-skjuten-till-dods-i-sandviken-misstankt-mordare-pa-fri-fot-vi-jagar-en-garningsperson-1 

Uppgifter: Mordet kopplas till rån i Hofors

En 40-årig kriminellt belastad man sköts till döds i Sandviken i går kväll.
Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas mordet till ett rån i Hofors i söndags.

Kvinnan som blev rånad och pepparsprejad i Hofors är en anhörig till den nu skjutne 40-åringen.
– Vi kommenterar inte det här eller lämnar någon ytterligare information förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström på polisen i Gävle.

Polisen larmades i går kväll till en adress i Sandviken. På platsen hade en 40-årig man skjutits till döds.
Enligt Aftonbladets källor beskrivs mordet som en avrättning. 40-åringen ska ha blivit träffad av ett skott i bröstet och ett skott i huvudet.

Mordoffret är en känd person i den undre världen med kopplingar till ett mc-gäng. Han är dömd för ett flertal grova brott. 

Totalt förekommer han under 25 avsnitt i belastningsregistret och har suttit 17 år på olika anstalter, bland annat Kumla, Hall och Saltvik.

 

Uppgifter: Kopplingar till rån

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen även efterlyst av polis när han sköts till döds. Efterlysningen gällde en misshandel. 

En misshandel som var en direkt följd av ett rån i Hofors i helgen.

Kvinnan som rånades vid 10-tiden på söndagsförmiddagen i Hofors är nämligen anhörig till den nu ihjälskjutne 40-åringen. Hon blev utsliten ur sin bil och pepparsprejad och sedan rånad på sina tillhörigheter.

Hon kunde efteråt peka ut två kvinnor som misstänkta gärningsmän. Polisen grep en av kvinnorna. Hon anhölls senare, misstänkt för rånet.

Blev misshandlad av 40-åringen

Den andra kvinnan som initialt också misstänktes ska, enligt Aftonbladets uppgifter, ha blivit svårt misshandlad av den 40-årige kriminella mannen.

Gävlepolisen uppgav för Aftonbladet under måndagen att misstankarna mot åtminstone en av kvinnorna i Hoforsrånet avskrivits.

Under tisdagen ville polisen inte kommentera Aftonbladets uppgifter eller lämna ytterligare information kring rånet i Hofors.

– Vi kommenterar inte det här eller lämnar någon ytterligare information förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen i Gävle.

Man vill inte heller lämna några ytterligare kommentarer om de frihetsberövade personerna, varken om den kvinna som just nu sitter anhållen, skäligen misstänkt för medhjälp till mord eller om den kvinna som misstänks för delaktighet i rånet i Hofors.

Jakt på misstänkt mördare

Mikael Hedström säger emellertid att åklagaren kommer att titta på ett antal andra ärenden under den fortsatta utredningen.

Polisens jakt på den person som sågs lämnat brottsplatsen i Sandviken bedrivs med oförminskad styrka.

– Vi är mycket intresserade av den person som sågs lämna adressen igår, säger Mikael Hedström.
Mordutredningen fortsätter under dagen idag med bland annat vittnesförhör och fortsatt spaning efter den man som lämnade adressen.
– Vi kommer också kartlägga den skjutne mannens sista dagar i livet, säger Hedström.
Man arbetar även med trygghetsskapande arbete genom stor polisnärvaro i Sandviken.
40-åringens anhöriga har underrättats om hans död av polis under morgonen i dag.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EWk2G/uppgifter-mordet-kopplas-till-ran-i-hofors 

Mordet på den 40-årige mannen i Sandviken uppges ha varit en ren avrättning.
Enligt uppgift till Aftonbladet bjöds han in till ett möte i lägenheten av en kvinna.

Kort efter att han anlänt dök ytterligare en person upp och sköt honom med två skott.

Den 40-årige kriminellt belastade mannen sköts till döds med två skott i en lägenhet i Sandviken i går kväll.

Enligt nya uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha blivit inbjuden till lägenheten av en kvinna. Efter att han kommit dit ska en beväpnad man anlänt.

Skott i huvudet

Han sköt 40-åringen med två skott. Ett träffade i bröstet och ett i huvudet. Mördaren ska sedan ha lämnat lägenheten. Under flykten ska han ha observerats av flera vittnen.
Kvinnan, som är i 30-årsåldern, var kvar i lägenheten och kunde gripas av polisen när de anlände brottsplatsen.

Hon anhölls senare av en åklagare, skäligen misstänkt för medhjälp till mord.
Som Aftonbladet tidigare rapportera finns det i ärendet en koppling till ett rån som inträffade i Hofors i söndags. Det är emellertid oklart om den anhållna kvinnan haft något med det ärendet att göra.

Avspärrat

Polisnärvaron är hög i Sandviken under tisdagskvällen, med såväl vanliga patruller som piketen på plats.

Lägenheten där mordet inträffade är fortfarande avspärrad och flera poliser arbetar fortfarande med att förhöra vittnen i bostadsområdet. 

Väktare är på plats för att bevaka lägenheten och avspärrningen i snölandskapet utanför.
– Det känns overkligt att detta händer här, säger en boende i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar