söndag 25 februari 2018

Spökjägare jagades – svimmade av skräck

Fyra spökjägare besökte vad de trodde var ett övergivet hus. Men väl där blev de själva jagade.

Fyra unga män hade ett intresse för spökjakter och sökte upp övergivna hus för ett genomföra sina jakter. Men vid en byggnad såg de övervakningskameror när de närmade sig. Plötsligt slås dörren upp och ut kommer en man med ett vapen. Vapnet visade sig senare vara en soft airgun.

Krävde 60 000

Den 40-årige mannen jagade spökjägarna som flydde från platsen. Här kunde historien ha slutat men några dagar senare fick spökjägarna kontakt med 40-åringens far och ringde för att driva med denne.

Men sonen som tidigare hade jagat spökjägarna reagerade genom att söka upp en anhörig kvinna till en av dem. Mannen började hota kvinnan. Han visade även att han bar en MC-väst och förklarade att han samarbetade med Hells Angels. Samtidigt visade han en revolver som senare visade sig vara en attrapp.

Han tvingade sedan kvinnan att visa honom hem till en av spökjägarna. Väl där förklarade mannen att han skulle ha 60 000 kronor. Om så inte skedde kunde han inte svara på vad som skulle hända med dem.

Svimmade av skräck

Den hotade blev så skrämd att han svimmade när det gick upp för honom vad syftet med besöket var. Spökjägarna polisanmälde utpressningen och nu har dom fallit.

Linköpings tingsrätt dömer 40-åringen till villkorlig dom och samhällstjänst i 160 timmar för försök till utpressning och olaga tvång. Av domen framgår att mannen även ska betala skadestånd på mellan 5 000 och 16 500 kronor till sju brottsoffer.
https://linkopingnews.se/blaljus/spokjagare-jagades-svimmade-av-skrack/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar