söndag 11 februari 2018

Här slår tungt beväpnad polis till mot Bandidos

När polisen slog till mot mc-klubbens näste flydde Bandidos-mannen upp på taket – för att gömma knark i en skorsten.
Nu har han, som själv anser sig vara en go gubbe, dömts till fängelse
– Vi förberedde för fest, säger mannen i förhör.

I maj för två år sedan strömmade Bandidos-medlemmar från hela Europa till Göteborg där mc-klubben arrangerade vad som man själva beskrev som "årets största Bandidos-fest i Skandinavien".
Men för en av dem tog det roliga slut innan det ens började.

LÄS MER: Bandidos-man gömde knark i skorstenen – avslöjades av polisen

Dagarna innan festen, när man höll på att förbereda för fullt, gjorde polisen ett tillslag mot lokalen på Marieholmsgatan i närheten av Gamlestan.
"Medlemmar i Bandidos och personer med anknytning till Bandidos befann sig i och utanför lokalen för att förbereda festligheterna", skriver Göteborgs tingsrätt i en dom som föll på torsdagen.På bara 45 sekunder fick polisen kontroll på de båda våningarna.
"En grupp poliser säkrade området utanför klubblokalen bl a de s.k. partytält som var uppställda för ändamålet. En grupp poliser gick in och säkrade själva klubblokalen. Det var ett förhållandevis lugnt ingripande. De personer som befunnit sig i klubblokalen placerades samlat mot en vägg", står det i Göteborgs tingsrätts dom.

Gömde knark i skorstenen

I samband med det fick de syn på en man som kom joggandes ner för trappan.
Han hade varit uppe på taket och gömt 150 gram narkotika, som han förvarade i en plastpåse från Coop, i skorstenen. Allting fångades av på film från polishelikoptern som cirkulerade över byggnaden samtidigt som de tungt beväpnade poliserna genomförde sitt tillslag nere på marken.


Och nu anser Göteborgs tingsrätt att mannen gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Mannen nekade till brott och säger att fingeravtrycken som fanns på påsen med narkotika kunde förklaras med att han "väl tagit kokain inne på klubben".

LÄS MER: Polisens storaktion – mot Bandidosfesten

Att han hade spår av kokain också på kläderna och skorna var inte heller det något som han reagerade nämnvärt över.
– Jag hade garanterat kokain i blodet också. Det hade väl ramlat från tallriken ned på fötterna, säger han i förhör.En "go gubbe"

Bandidos-mannens straff blir 2,5 års fängelse. När han under utredningen skulle beskriva sin roll i mc-klubben för polisen blev svaret:
– Jag har ingen särskild roll, säger mannen.
Vad menar du, är du bara en "go gubbe"
– Ja, just precis. Jag var aldrig på taket. Det är ni som påstår det. Jag var bara i trappen.
https://www.expressen.se/gt/har-slar-tungt-bevapnad-polis-till-mot-bandidos/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar