måndag 9 februari 2015

Utpressad av X-team – åklagaren: "Mardröm"

Värmlänningens sms till Sverige efter flykten
X-teammannen hotade med att hänga ut värmlänningen som pedofil och tvingade honom att köpa mobilabonnemang för tiotusentals kronor.

Nu åtalas två personer, mot sitt nekande, för utpressningshärvan som fick offret att fly Sverige.
"Kommer hem om det finns garantier på att de inte ger sig på mig", skriver värmlänningen i ett sms till sin mamma.

Den värmländska mannen i flydde Sverige och anmäldes då försvunnen av sin mamma. Det blev starten på en utpressningshärva med en X-teamman i huvudrollen som nu lett till åtal.
Det var i slutet av november 2014 som värmlänningen kontaktades av en för honom okänd man, först via telefon – sedan kom mannen hem till hans bostad. I förhör berättar värmlänningen att mannen sa till honom att han borde veta vad saken gällde och sedan påstått att han sexchattat med en 13-årig tjej på Skype.

 

Använde sexchatt

Därefter ska mannen ha använt den påstådda sexchatten som utpressningsredskap. Sexchatten nämns i förundersökningen endast som ett hot från gärningsmannen och det finns inget som styrker att detta ska ha hänt. Värmlänningen misstänks inte för brott av detta slag.

– Du kommer att hängas ut på nätet som pedofil om du inte ger oss lite gåvor, säger målsäganden att den åtalade sa till honom i förhör.

Därefter tecknar värmlänningen ett tiotal mobilabonnemang och köper en tv – allt under bevakning av den misstänkte utpressaren. Sammanlagt handlar det om varor för tiotusentals kronor som värmlänningen ger till X-teammannen.

 

Stora summor pengar

Värmlänningen försöker också att ta ut stora summor pengar på Forex, köpa en dator för 25 000 kronor och flera tv-apparater. Även då är Xteam-mannen närvarande. Dessa klassas i åtalet som försök till utpressning.
Värmlänningen flyr sedan Sverige och tar ut alla pengar han har. I sms-kontakt med sin mamma skriver han:
"Jag har inte gjort något. De beskyller mig för att ha sexchattat med en 13 årig tjej. Så nu är mitt liv i Sverige ett helvete."
Och:
"Vet inte vad han eller de heter men de tillhör x-team och de är inte riktigt kloka. Hjälper inte att anmäla för då får man resten på sig".
X-team är en supportergrupp till mc-klubben Bandidos och på övervakningsbilder syns den misstänkte utpressaren med klubbens emblem.

 

Försök till utpressning

Nu misstänks den 29-årige mannen för utpressning och försök till utpressning, han själv förnekar brott och vill i princip inte kommentera några uppgifter när han förhörs. Han säger dock att han inte tvingat värmlänningen till något och att han inte hotat honom.
I samband med att åtal väckts mot X-teammannen åtalas också en kvinna för medhjälp till försök till utpressning och medhjälp till utpressning. Även hon förnekar brott.
Värmlänningen känner stor rädsla efter allt som hänt och befinner sig på hemlig ort står det i stämningsansökan.
– Han bör närvara via videolänk under målsägandeförhör då han känner stor rädsla för att möta gärningsmännen, säger åklagare Cecilia Aronsson.

 

"Bevisläget är starkt"

Hon berättar också att det starkaste kortet i bevisningen för hennes del är värmlänningens egen historia och uppgifter om vad som hänt.
– Jag anser att bevisläget är starkt och kallar inga ytterligare vittnen till rätten.
I bevisningen finns utöver värmlänningens egna ord sms-konversationerna mellan offret och hans mamma och också sms mellan de två åtalade och sms från X-teammannen till värmlänningen. Men de båda åtalade nekar alltså till brott.
– Min klient förnekar brott och har inte haft någon kännedom om att något eventuellt brott varit i görningen. Det hon har gjort är att hon kört bilen de färdats i, vilket hon inte ens gjort varje gång, säger kvinnans advokat Bertil Moreau.
GT har även sökt mannens advokat
http://www.expressen.se/gt/utpressad-av-x-team--aklagaren-mardrom/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar