fredag 6 februari 2015

I fredags slog Kronofogden till mot forne Hells Angels-ledaren Thomas Möller.


I fredags slog Kronofogden till mot forne Hells Angels-ledaren Thomas Möller.
Ett stort antal tavlor - samt klockor, champagne och konjak - beslagtogs i lägenheten.
- Det verkställdes efter att vi fått tips från polisen om att den här lägenheten bebos av Thomas Möller, säger Göran Erixon, enhetschef på Kronofogden.
Kvällsposten har tagit del av beslagsprotokollet.

Den före detta Hells Angels-ledaren Thomas Möller, 50, har under en längre tid jagats av Kronofogden. Hans skuld uppgår i dag till 2 363 238 kronor där merparten är skatteskulder.
Han deklarerade inte någon inkomst alls under 2013 och Skatteverket har i stället valt att beräkna hans beskattningsbara inkomst till omkring 140 000 kronor. I det uppskattade beloppet räknas bland annat kostnader för boende och två motorcyklar.

 

Anses osannolikt

"Skatteverket finner det inte sannolikt att man inte har en inkomst när man är i din ålder", skriver verket i sitt beslut.
I fredags slog Kronofogden till mot en adress i Malmö. Thomas Möller står själv inte skriven på adressen och har i korrespondens med myndigheten uppgivit en adress i Thailand.
- Det verkställdes efter att vi fått tips från polisen om att den här lägenheten bebos av Thomas Möller, säger Göran Erixon, enhetschef på Kronofogden.
Thomas Möller fanns på plats i lägenheten när Kronofogden tillsammans med polis knackade på. 

Själva beslaget ska ha gått lugnt till och efter en stunds letande bars en omfattande tavelsamling ut från adressen.
Kvällsposten har tagit del av beslagsprotokollet som vittnar om att 26 tavlor med varierande motiv tagits om hand. Dessutom beslagtogs flera klockor och dyrbara vinflaskor.
- Vi ska värdera konsten denna vecka och se vad den har för värde, säger Göran Erixon.

 

Ska ta beslut

Inom två veckor kommer Kronofogden att ta beslut om beslaget ska kvarstå. Om så görs kommer föremålen att bjudas ut till försäljning för att minska på skulden.
Thomas Möllers intresse för konst är omvittnat. Under 2012 såldes sju akvareller som påstods vara målade av Adolf Hitler. Men efter att flera konstexperter granskat tavlorna bedömdes det endast vara massproducerade kopior som tillsammans värderades till 2 750 kronor.
Kvällsposten har utan framgång sökt Thomas Möller.
http://www.expressen.se/kvallsposten/kronofogden-slog-till-mot-forre-ha-ledaren/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar