Två civilklädda poliser ingrep en natt i september förra året vid ett så kallat streetrace, där bilförare utan tillstånd samlats på Tycho Hedéns väg i Uppsala för att tävla. Enligt polisen fanns ett tjugotal bilar på vägen, uppställa i tre rader. Poliserna tog sig fram mellan bilarna samtidigt som de ropade "Polis", för att stoppa evenemanget. De flesta bilar försvann också snabbt från platsen. Enligt en av poliserna tvingades han kasta sig undan för att undgå att bli påkörd, när en bil i hög fart körde rakt mot honom.

Bilföraren åtalades för försök till grov misshandel, alternativ hot mot tjänsteman, men nekade till brott. Enligt föraren förstod han aldrig att den civilklädde mannen var polis och befarade i stället att denne kunde tillhöra något kriminellt mc-gäng. I tingsrätten berättade föraren att han fort ville komma från platsen men väjde för den okände mannen och aldrig hade för avsikt att köra på honom eller skrämmas.

Tingsrätten slår fast att det inte är bevisat att föraren kört sin bil mot polisen eller att denne tvingats kasta sig undan. Domstolen var inte enig. En nämndeman ville fälla föraren för försök till grov misshandel.
http://www.unt.se/uppland/uppsala/forsokte-meja-ner-polis-frias-3584856.aspx