onsdag 11 februari 2015

En man misshandlades svårt utanför Bandidos klubblokal. Flera personer deltog och offret slogs med batong.Foto: Peter Bäcker
Den grova misshandeln misstänks ha utförts vid grinden till Bandidos klubblokal.

Misshandlades grovt vid Bandidos klubblokal

Karlstad
En man misshandlades svårt utanför Bandidos klubblokal. Flera personer deltog och offret slogs med batong. En Bandidosmedlem har gripits misstänkt för inblandning.
Misshandeln ska ha inletts med ett batongslag över munnen. Därefter följde fler batongslag. Minst tre personer deltog och den utdragna misshandeln fortsatte med sparkar och slag efter att mannen hade fallit till marken.
Rubriceringen är grov misshandel och den ska ha utförts en kväll i början av februari. Brottsplatsen är med stor sannolikhet vid grinden till Bandidos klubblokal.

Mannen ska ha legat en längre stund på marken. Därefter fick han hjälp att ta sig in i en taxi. Personen som stödde mannen sa till taxichauffören att den skadade behövde köras till akuten eftersom denne hade ramlat och slagit sig. Mannen kördes till en anhörig, men fick senare åka ambulans till akuten. Han hade skador i huvudet och på överkroppen.

Mannen ville själv inte göra någon polisanmälan. Han har berättat att han befann sig i området med anledning av en fest, dock inte hos Bandidos. Mannen ville inte säga namnen på de personer han påstår sig ha festat tillsammans med, men de ska inte ha varit Bandidosmedlemmar. Efter festen skulle mannen gå till en busshållsplats och efter vägen säger han sig ha blivit överfallen. Han har inte kunnat lämna något signalement på angriparna annat än att männen var klädda i mörka kläder. Under misshandeln uttalade männen svordomar och de ska, enligt offret, ha talat svenska utan brytning. Mannens mobiltelefon slogs sönder och han blev av med en klocka och ett halsband.

Enligt uppgift gjorde polisen ett tillslag vid Bandidos lokaler med anledning av misshandeln. Utanför grinden till klubblokalen hittades blod i snön. Efter några dagar anhölls en Bandidosmedlem i sin frånvaro, och han kunde gripas ett dygn senare. Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

– Jag har inga kommentarer annat än att en person är frihetsberövad, säger förundersökningsledare Niclas Wargren.
Bandidosmedlemmen, som misstänks för grov misshandel, nekar till brott och har i förhör sagt att han inte gillar poliser.
Bakgrunden till misshandeln är oklar, men det finns uppgifter om att offret själv åkte till klubblokalen tidigare under den aktuella kvällen.
VF har utan framgång sökt mannens advokat.
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/misshandlades-grovt-vid-bandidos-klubblokal 

Det var en kväll i början av februari som misshandeln ägde rum utanför Bandidos klubblokal i Karlstad. Detta har polisen slagit fast efter att de gjorde en husrannsakan i lokalerna och hittade blodspår i snön utanför grinden till lokalerna.
Den misshandlade mannen har varit mycket förtegen kring händelsen men misshandeln ska ha inletts med ett batongslag över munnen för att sedan följas av fler batongslag. Mannen föll till marken och minst tre personer fortsatte misshandeln med sparkar och slag, skriver Värmlands Folkblad.

 

Ramlat och slagit sig

Mannen blev liggande på marken men fick senare hjälp med att ta sig till en taxi och den hjälpande personen uppmanade taxichauffören att köra till akuten eftersom offret "hade ramlat och slagit sig".
Den misshandlade mannen ville inte göra en polisanmälan utan hävdade att han var i området för att vara med på en fest. Men det handlade inte om hos Bandidos, utan hos någon annan. Han har också berättat att överfallet mot honom skedde på väg till en busshållplats och han kunde inte lämna signalement på männen.

Efter polisens husrannsakan bedöms att misshandeln ägde rum utanför Bandidos lokaler och några dagar senare anhölls en Bandidosmedlem i sin frånvaro. Han greps ett dygn senare och är tidigare känd av polisen.
– Jag har inga kommenterar annat än att den personen är frihetsberövad, säger förundersökningsledare Niclas Wargren, till Värmlands Folkblad.
Mannen är nu misstänkt för grov misshandel men nekar.
http://www.expressen.se/gt/grov-misshandel-vid-bandidos-klubblokal/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar